Stentler haalt Ajax door de mangel: “Slapp’re leiders, rampseizoen”

Foto: Stentler haalt Ajax door de mangel: “Slapp’re leiders, rampseizoen”

Leonne Stentler kan er met haar kop niet bij dat de Ajax Vrouwen geen huldiging krijgen voor hun landskampioenschap. In haar column voor Het Parool wijst de voormalig international op een stukje tekst uit de Ajax-mars: ‘Ajax hup, rood-witte schare, Dapp’re strijders fier en koen’.

Leonne Stentler maakt korte metten met Ajax

“Ik zong het uit volle borst mee en voelde dat deze woorden volkomen terecht zijn gekoppeld aan de club Ajax. Even voor de goede orde, de Dikke Van Dale geeft de volgende definities. ‘Fier’: met rechtmatige trots. ‘Koen’: (formeel) dapper. (…) Na een zinderende strijd met FC Twente werd Ajax met 1 punt verschil landskampioen. Wat zal de club dit seizoen fier zijn op de prestatie van het vrouwenteam. Toch?Mwah. De geschiedenis herhaalt zich. Als Ajax kampioen wordt, volgt de roep om een huldiging. Daar kun je de klok op gelijkzetten.”

In 2017 organiseerde Ajax ook al geen huldiging, waarna Stentler zelf het heft in handen nam voor de organisatie. “We regelden een complete huldiging met locatie, artiesten, sponsors en, jawel, ook supporters die het feest wilden komen vieren. Maar u raadt het al: Ajax gaf niet thuis. De club wilde het niet. Geen van de bestuursleden heeft hier blijkbaar actieve herinneringen aan, want ook in 2023 geeft Ajax niet thuis.”

‘Ajax geeft weer niet thuis’

“Nu is het de gemeente die een huldiging wil organiseren. Maar weer wil de club niet. Een uitermate naïeve inschattingsfout die leidt tot de zoveelste clusterfuck. Een van de weinige lichtpunten in het rampjaar van Ajax wordt zo volledig overschaduwd door een directie die niet wil, of niet kan communiceren, en de impact van zo’n beslissing en de communicatie daarover onderschat.”

Stentler snapt best dat er bij Ajax geen feeststemming heerst na het afgelopen seizoen. “De weinige vreugde die er wél te vinden is, komt onder andere van de vrouwen. Een zwaarbevochten landstitel, die het blazoen van de club een klein beetje oppoetst. Hoe groot de prestatie van dit team is, en wat al deze speelsters ervoor doen, hoef ik hopelijk niet uit te leggen. En ook niet wat een huldiging zou kunnen betekenen voor selectie, staf, entourage én club. Laat staan voor het vrouwenvoetbal in algemene zin, en voor alle jonge voetbalsters die dromen van een profcarrière.”

‘Ajax hup, rood-witte schare, slapp’re leiders, rampseizoen’

Daarom pleit Stentler voor een wijziging in de songtekst van de Ajax-mars: “De opvatting die de laatste dagen over Ajax is ontstaan is dat er weinig sprake is van dappere strijders, fier en koen. Ik stel daarom voor om de Ajaxmars aan te passen naar: ‘Ajax hup, rood-witte schare, slapp’re leiders, rampseizoen’.”

Eens met Stentler?

  • Ja
  • Nee
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:23
12+
‘De KNVB heeft met holle woorden gestrooid’
10:56
7+
AC Monza trekt Argentijnse wereldkampioen aan
10:41
14+
‘Brighton blijft zicht richten op de Spaanse markt’
10:27
21+
Noppert kijkt kritisch naar zichzelf: ‘Het is Noppert-onwaardig’
10:00
387+
Steijn heeft zich bij Ajax ongeloofwaardig gemaakt
09:56
127+
‘Talenten bij PSV en Ajax kloppen op de deur’
09:32
189+
‘Middelmaat is niet meer genoeg dankzij Slot’
09:15
103+
‘Slot niet bezig met aantal doelpunten’
08:51
70+
‘Samenwerkingen moeten gemis De Jong oplossen bij Oranje’
08:29
177+
‘Henk de Jong genezen met hulp van voetbalfans’
23:45
931+
‘Aanstelling Van Praag stuit binnen Ajax op kritiek’
23:29
81+
Cocu vergelijkt NEC-Vitesse met El Clásico
23:13
807+
“Slot ging bij Feyenoord ook wel weer erg ver”
22:56
220+
Nachtmerrie Sergio Ramos komt uit bij weerzien Barcelona
22:38
104+
Malen belangrijk in knappe zege Borussia Dortmund
22:20
104+
Koploper Roda JC speelt gelijk, pijnlijke nederlaag FC Groningen
21:43
277+
Barcelona-bestuur woedend over houding Sevilla
21:31
210+
Babel transfervrij na vertrek uit Turkije
21:15
167+
Ten Hag waarschuwt Manchester United voor groot risico
20:44
486+
Van Hanegem oppert medelijden Gözübüyük met Ajax
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie