Spijt Van der Meijde over Everton-uitspraken: “Ik was als een psychopaat”

Foto: Spijt Van der Meijde over Everton-uitspraken: “Ik was als een psychopaat”

Andy van der Meijde heeft spijt van een aantal opmerkingen na zijn carrière over zijn oud-club Everton. De voormalig rechtsbuiten liet zich regelmatig negatief uit over de Premier League-club uit Liverpool, maar beseft nu dat hij het mislukken van zijn Engelse periode aan zichzelf te wijten heeft.

Everton kocht Van der Meijde in 2005 voor negen miljoen euro van Internazionale. Bij The Toffees kwam hij in vier jaar tijd niet verder dan twintig wedstrijden. “Als ik terugdenk aan alle dingen die ik heb gedaan, wauw”, zegt Van der Meijde in een interview met de club, dat in eerste instantie was bedoeld in het programmaboekje van deze maand voor het duel met Crystal Palace. “Ik was als een psychopaat. Iemand met een andere mening. Het was raar. Ik was totaal anders dan mijn normale zelf.”

“Als je niet helder in je hoofd bent, woah, is het heel moeilijk. Het was niet de fout van de manager, niet van mijn teamgenoten, niet van de supporters”, trekt hij het boetekleed aan. Het was mijn eigen schuld.” Van der Meijdes publieke opinies over Everton na zijn vertrek in 2009 waren meedogenloos negatief.

Zijn boek uit 2012, Geen Genade – vertaald in Engeland als No Mercy – bevatte onvoorwaardelijke kritiek op de club, manager David Moyes en individuele teamgenoten.

Nu de mentale mist is opgetrokken, gebruikt Van der Meijde herhaaldelijk een zin van drie woorden om uit te leggen waarom het echt zo mis ging bij Everton. “Ik heb het verprutst Ik schreef het boek kort na mijn carrière en toen ik de verhalen vertelde, was ik weer terug in dat moment. Ik had veel agressie in me. Ik heb een paar slechte dingen over Everton gezegd, een paar domme dingen. Ik was niet helder aan het denken. Ik kon duidelijk zien nadat ik mijn hoofd had laten rusten. Ik heb spijt van wat ik heb gezegd.”

Eerlijk verhaal?

  • Ja, dat mag ik wel
  • Hij is wel erg ongepast geweest..
69+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie