Spelers Ajax en PSV pakken hoge winstpremie bij landstitel

Soccernews

Volgens [i]Voetbal International[/i] betalen PSV en Ajax de hoogste premies bij het behalen van de landstitel. De Amsterdammers betalen een bedrag van drie ton per speler, terwijl PSV 140.000 euro per speler overmaakt bij een kampioenschap.

Hoewel de hoofdstedelingen een fors bedrag uitkeren bij het behalen van de landstitel, krijgen de spelers geen premie voor behaalde punten. De Amsterdammers keren alleen premies uit wanneer men kampioen wordt en wanneer plaatsing voor de Champions League veilig gesteld is. Voormalig trainer Marco van Basten is hier de oprichter van. De inmiddels werkloze oefenmeester vond het onnodig dat de spelers per overwinning een bepaald bedrag kregen overgemaakt. Overigens mag de drie ton winstpremie opmerkelijk genoemd worden aangezien er in de Amsterdam ArenA al fors betaald wordt aan basissalarissen.

Daarentegen krijgen de spelers van PSV minder dan de helft van het bedrag dat de spelers van Ajax krijgen. De Eindhovenaren keren een bedrag van 140.000 euro uit per speler. Er zitten echter wel haken en ogen aan wie er kans maakt op de volledige premie. Alleen de spelers die 25 of meer duels in de benen hebben maken kans op een extra ‘zakcentje’. Spelers die minder dan 25 wedstrijden hebben gespeeld zullen ook minder krijgen.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie