‘Sparta wilde af van stoorzender Rankovic’

Foto: ‘Sparta wilde af van stoorzender Rankovic’

Technisch directeur van Sparta, Gerard Nijkamp, betreurt het vertrek van hoofdtrainer Henk Fraser. Nijkamp had de naar Utrecht vertrekkende trainer graag gehouden, maar wilde wel af van assistent-trainer Aleksandar Rankovic. Daar ging Fraser niet mee akkoord, die besloot om solidair te zijn aan Rankovic en ook op te stappen.

Nijkamp laat in gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat eigenlijk alleen Rankovic het veld moest ruimen. “We waren er gistermorgen vroeg over uit dat we Ranko uit de groep moesten halen. Dat Henk daarmee ook zou vertrekken, is nooit de intentie geweest. De technisch directeur wilde in ieder geval niet spreken van een voorop gezet plan, wat aan meerdere kanten gesuggereerd zou worden. “Ik snapte vooraf ook goed dat Henk me niet in de armen zou vliegen bij de mededeling dat we afscheid zouden gaan nemen van Ranko. Maar van een vooropgezet plan is geen sprake. Als leiding moet je je verantwoordelijkheid nemen en dat hebben we gedaan.”

Nijkamp handelt in het belang van de club

Nijkamp wilde niet ingaan op de beslissing om ‘stoorzender’ Rankovic de laan uit te sturen, maar meerdere bronnen rondom de club bevestigden dat veel spelers moeite hadden met het karakter van de assistent-trainer. Toch liet Fraser tegenover RTV Rijnmond weten geen wrok te koesteren jegens Nijkamp. “Wij hebben met zijn tweeën gezeten en ik kan heel goed door één deur met Nijkamp. Het is duidelijk wat zijn standpunt is en ik heb er goed over moeten nadenken. Hij handelt in het belang van de club, dat kan ik alleen maar waarderen en respecteren. Dat dit een slinkse manier is om van mij af te komen? Als hij dat wilde had dat al veel eerder gekund. En ik andersom ook. Dit is een samenloop van omstandigheden, die dingen komen nu bij elkaar. En dan kom je tegenover elkaar te staan en moet je een besluit nemen.”

TIP: Stunt Sparta thuis tegen AZ? Pak 4.15 keer je inzet! En pak de bonus van €250 bij Circus! 

Heeft Henk Fraser de goede keuze gemaakt door op te stappen bij Sparta

  • Ja
  • Nee
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie