Sparta en VVV met de schrik vrij

Sparta Rotterdam is donderdagavond ontsnapt aan een blamage in de TOTO KNVB Beker. De formatie van Maurice Steijn knokte zich in de eerste ronde langs OFC Oostzaan.

In de Eredivisie is Sparta bezig aan een uitstekend seizoen. Ook in het bekerduel met de amateurs van OFC leek de Rotterdamse ploeg op weg naar een mooie avond. Jason Lokilo zette de profs in Oostzaan op een 0-1 voorsprong na slechts drie minuten spelen.

Toch kwam Sparta in de problemen. OFC kreeg een penalty en Niels Butter schoot de 1-1 binnen achter doelman Delano van Crooij. De Spartanen hadden het daarna moeilijk met de amateurs, maar twee goals van Tobias Lauritsen maakten alsnog het verschil.

VVV ontsnapt
Ook VVV-Venlo is door naar de tweede ronde van de beker. De Venlonaren hadden het bijzonder lastig met VV Dongen. Thom Avontuur bracht de amateurs op voorsprong en die stand bleef tot na de zeventigste minuut op het scorebord. Thijme Verheijen en Sven Braken zorgden in de eindfase alsnog voor de 1-2 zege.

Komt de bekerwinnaar opnieuw uit de Eredivisie?