Snoeiharde kritiek op Blind om Ziyech: “Regeert over zijn graf heen”

Soccernews

Bondscoach Danny Blind is voor een groot deel verantwoordelijk voor de keuze van Hakim Ziyech om Marokko boven het Nederlands elftal te verkiezen. Dat is althans de mening van Valentijn Driessen, columnist van [i]De Telegraaf[/i].

Ziyech geldt als één van de beste spelers van de Eredivisie en was bij Twente bij 25 van de laatste 26 goals betrokken met een doelpunt of een assist. “Alleen zal hij dat nooit in het shirt van Oranje laten zien. Verschrikkelijk jammer. Ziyech had de opvolger kunnen worden van Wesley Sneijder. Dat Ziyech Oranje heeft afgewezen, moeten de verantwoordelijken bij de KNVB zich kwalijk nemen.”

“De bondscoaches Danny Blind en Marco van Basten en directeur Bert van Oostveen. De laatste omdat hij zijn twee belangrijkste technische werknemers niet heeft opgedragen Ziyech te strikken voor het Nederlands elftal. De vertrokken Guus Hiddink was daar nadrukkelijk mee bezig. Onder hem stond Ziyech in mei op het trainingsveld bij Oranje en als hij niet geblesseerd was geraakt, had hij tegen Letland een bindende interland gespeeld.”

Blind volgde het werk van Hiddink echter niet op, weet Driessen. “Blind liet Ziyech – als enige onttrekt hij zich met doelpunten en assists aan de malaise bij FC Twente – buiten zijn eerste selecties en liet niets van zich horen. Pas toen de middenvelder zei voor Marokko te willen kiezen, kwam Blind direct in actie. Uit een simpel telefoontje sprak richting Ziyech geen respect, laat staan de vurige wens om hem voor Oranje te winnen.”

“Zo liet de bondscoach een groot talent, dat heel graag voor het Nederlands elftal wilde spelen, ontsnappen. Of beter: hij joeg Ziyech met zijn gedrag weg naar de ’leeuwen van de Atlas’ en regeert daarmee over zijn graf heen. Onbegrijpelijk deze handelwijze. Zo heeft de bondscoachwissel los van het eventueel mislopen van het EK voor jaren geleid tot zware schade”, besluit de journalist.

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie