Sneijder vol lof over PSV-openbaring

Soccernews

Wesley Sneijder keek met stijgende verbazing naar Ajax – PSV. De voormalig aanvallende middenvelder van de Amsterdammers zag zijn oude ploeg overklast worden door de Eindhovenaren. Naast Xavi Simons had dat volgens Sneijder nog een andere reden.

Sneijder zit samen met Andy van der Meyde aan de tafel van Veronica Offside als de topper van afgelopen weekend ter sprake komt. “Kijk bij die 0-2. Daar mis ik gewoon de over-mijn-lijk-mentaliteit. Veerman toont dat daar wel. Die kletst erin en wil gewoon die bal winnen. Koste wat het kost. Dat is precies waar zo’n wedstrijd om vraag”, stelt Sneijder.

Van der Meyde zag nog iets anders: “Het heeft natuurlijk te maken met dat PSV, met Sangaré en Gutiérrez, heel dicht op de verdediging zat. Er was bijna geen ruimte. Ze stonden goed als blok van zes man. Die andere spelers voorin mochten lekker doen wat ze wilden. Ajax had ook geen antwoord op de vrije rol van Simons.”

PSV

Sneijder is vol lof over de spelmaker van PSV, die aan zijn eerste seizoen in Nederland bezig is. “Dat vind ik trouwens een geweldig ventje. Je moet eens kijken als PSV scoort, Simons hangt als eerste om de nek van de doelpuntenmaker. Dat is omdat hij er zoveel plezier in heeft.”

De honger die Simons heeft, bevalt Sneijder wel. “Ook als hij gewisseld wordt en hij heeft niet alles kunnen geven, heeft hij enorm de pest in zichzelf”, stelt de voormalig middenvelder van onder andere Real Madrid en Internazionale. “Maar ook dat hij die strafschop wil nemen, hij heeft groot gelijk. Gewoon opeisen man. Ik hou d’r wel van. Goed ventje. Hij is goed bezig.”

Simons mee naar het WK?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, nog te vroeg
689+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie