Smullen van ‘ultieme Eredivisie-ontknoping’: “Dromen over kampioenschap mag”

Foto: Smullen van ‘ultieme Eredivisie-ontknoping’: “Dromen over kampioenschap mag”

Op voorhand gaat het gros van de voetbalfans er vanuit dat Ajax, Feyenoord of PSV kampioen van Nederland wordt, maar ook AZ en FC Twente staan er nog altijd kansrijk voor. Ron Jans, coach van laatstgenoemde, sluit niets uit.

Mocht er dit weekend in Amsterdam van Ajax gewonnen worden, ontpopt Twente zich als een serieuze kandidaat. “Ik weet niet of het realistisch is, maar dromen over een kampioenschap mag”, stelt Jans op de persconferentie vandaag.

“Maar hoe mooi zou het zijn als we op 28 mei ook nog over de titel praten… Dan spelen we de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Ajax, in ons eigen stadion. Tegelijkertijd speelt AZ tegen PSV. Hoe mooi kan die ontknoping worden?”

Laatste zetje voor Schreuder?

Vorig seizoen verloor Twente nog met 5-0 in de Johan Cruijff Arena. “Maar nu staan we er beter voor.” Bovendien kampt men bij Ajax met personele problemen. “En als die griep gepaard gaat met koorts, dan lever je wel wat in.”

Jans weet dat concullega Alfred Schreuder op de wip zit in de hoofdstad. “Als we met 1-0 voorkomen, dan kan er wel iets in zo’n stadion gebeuren. Maar Alfred is een goede collega van me. Ik gun hem het beste, alleen zaterdag niet. Dan hebben we even maling aan alles.”

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

14 januari 2023

21:00

Ajax
Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Zie jij Twente als serieuze titelkandidaat?

  • Ja
  • Nee
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie