Slot spreekt van enorme teleurstelling: ‘Uitgangspunt is nu heel slecht’

Foto: Slot spreekt van enorme teleurstelling: ‘Uitgangspunt is nu heel slecht’

Feyenoord ging donderdagavond op zure wijze onderuit tegen Sturm Graz. De Rotterdammers kregen in de 93e minuut nog de rekening gepresenteerd voor een uitermate zwakke tweede helft. Trainer Arne Slot had dan ook stevig de balen na de 1-0 nederlaag.

Na afloop van het duel verscheen Slot zichtbaar balend voor de camera’s van Veronica. “Het is niet meer dan logisch dat het een enorme teleurstelling is als je zowat in de allerlaatste seconde een tegengoal krijgt. Een gelijkspel was nog een acceptabel resultaat geweest. Dan hadden we nog een redelijke uitgangspositie. Nu is die uitgangspositie heel slecht.”

Over de eerste helft was Slot nog wel te spreken. “Als ik kijk naar hoe we spelers vrijspeelden en hoe vaak we aanvallers op een mooie positie aan de bal hadden. Vanuit het balbezit dat we hadden, hebben we best wat kansen gecreëerd. Maar om een wedstrijd als deze naar je toe wil trekken, moeten het er meer zijn.”

Danilo

Feyenoord-aanvaller Danilo kreeg een aantal mogelijkheden, maar Slot wilde de spits niet de schuld in de schoenen schuiven. “Nee, dat zou te makkelijk zijn. De vorige keer tegen Sturm Graz scoorden we zes keer en onze beide spitsen hebben al aardig wat goals gemaakt. Als het gaat over het maken van goals, kijk ik niet alleen naar de spitsen.” De oefenmeester kon de oorzaak van het Feyenoord-verval wel aanwijzen. “In de eerste helft lag het initiatief bij ons. Na rust gingen zij opportunistischer spelen. Op basis van veldspel was het voor hen minder eenvoudig. We hadden na rust de bal vaker op de grond moeten houden om weer ons eigen spel te kunnen spelen.”

Gaat Feyenoord nog door in de Europa League?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ze halen nog net de Conference League
  • Nee, ze worden helemaal uitgeschakeld
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie