Slot oogst lof: ‘Het klopt precies, hoe kan dat?’

Foto: Slot oogst lof: ‘Het klopt precies, hoe kan dat?’

Dávid Hancko is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke steunpilaar in de defensie van Feyenoord. De Slowaak vormt met Gernot Trauner een ijzersterk duo in de achterhoede van de Rotterdammers. De 24-jarige verdediger is dan ook al volledig omarmt door Het Legioen.

“Die waardering, ongelooflijk”, vertelt Hancko in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik vind het moeilijk om over mezelf te zeggen, maar ik denk dat ik bij Sparta Praag ook een speler was die er goed op stond bij de fans. Maar daar deed ik er jaren over om dat te bereiken. Bij Feyenoord voelde het al zo na een paar weken. Ik zag Feyenoord vorig seizoen spelen tegen Slavia Praag en toen kreeg ik al het gevoel dat ik bij deze club zou kunnen passen.”

De totstandkoming van de transfer van Hancko nam heel wat tijd in beslag, maar de verdediger had er vertrouwen in dat hij naar Feyenoord zou gaan. “De onderhandelingen over mijn transfer naar Rotterdam duurden negen weken en al die tijd volgde ik de club op de voet. Ik sprak trainer Arne Slot af en toe en wist al wat er van mij zou worden verwacht als ik daadwerkelijk in de Kuip zou spelen. Ik zag dat publiek tekeergaan bij wedstrijden en ik dacht: daar hoor ik gewoon.”

Onder de indruk van Slot

Hancko is onder de indruk van Arne Slot. “Hij voorspelt zo vaak tot in detail waar wij de ruimte kunnen vinden bij tegenstanders, omdat ze op een bepaalde manier druk zetten. Ik denk weleens in het veld: het klopt precies, hoe kan het?” De Slowaak zegt dat er ook uitstekende ondersteuning is. “De verdedigers krijgen voor elke wedstrijd van de videoafdeling beelden van zo’n zes aanvallers te zien, in korte clipjes. Die bekijk je geconcentreerd en daardoor heb je in een split second soms een voordeel, omdat je bijvoorbeeld weet dat de rechterspits van Excelsior vaak naar zijn rechterbeen draait. En dat de spits graag kapt als hij op de achterlijn komt.”

Eindigt Feyenoord tegen Excelsior in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Hancko een topaankoop van Feyenoord?

  • Ja, een uitstekende aankoop
  • Nee, maar wel een goede toevoeging
  • Nee, valt nog wat tegen
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie