Slot laat zich uit over situatie concullega Schreuder

Foto: Slot laat zich uit over situatie concullega Schreuder

Aanstaande zondag zijn de belangen natuurlijk weer enorm bij De Klassieker. Al helemaal voor Ajax-trainer Alfred Schreuder, op wie de druk gigantisch is. Dat weet ook zijn meer succesvolle concullega, Arne Slot.

Slot verdedigt Schreuder op de persconferentie vandaag. “Alfred is vorig jaar kampioen in België geworden. Hij zit al jarenlang in de voetballerij, dus hij weet als geen ander hoe dat gaat. Als we het even op onszelf betrekken: als je een week geleden na de wedstrijd tegen FC Utrecht social media had opgezet, zou je ook lezen dat de trainer niet de juiste opstelling had gekozen en de juiste wissels had gedaan. Toen deugde waarschijnlijk ook veel niet.”

“Een week later staan we weer heerlijk te voetballen met elkaar, omdat we van Zwolle en Groningen hebben gewonnen, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie en de nummer vijftien van de Eredivisie. Daar lopen we niet voor weg, dat is onderdeel van het vak. Daarom verdienen we ook best een behoorlijke boterham, omdat er zoveel gezegd en geschreven wordt”, vervolgt Slot. “Als het slecht gaat, ligt het feit dat het goed gaat heel dichtbij. Andersom is het ook zo. Dat zorgt ervoor dat we altijd zeer waakzaam zijn.”

‘Veel veel respect voor wat Ajax de afgelopen jaren heeft gepresteerd’

Dat Ajax al vijf competitieduels zonder zege zit, zegt voor Slot niet veel omdat de WK-break er tussen zat. “Recent hebben ze drie wedstrijden gespeeld: twee gelijk, één gewonnen (van FC Den Bosch in de TOTO KNVB-beker, red.). Als je de wedstrijd tegen NEC terugkijkt, kun je bijna niet geloven dat ze na de eerste helft niet met ruimte cijfers voor stonden. Tegen Twente kwamen ze met tien man te staan. Dat analyseer je. Ik ben niet bezig met hoe lang ze niet hebben gewonnen. Je kijkt gewoon hoe ze spelen.”

“In de voorbespreking van vanochtend, die door Marino Pusic werd gedaan, hebben we zoals gebruikelijk de verwachte opstelling behandeld en mogelijke alternatieven. Als je ziet wat voor spelers er dan bij komen: ze hebben in ieder geval heel veel goede spelers tot hun beschikking. (…) Ik heb heel veel respect voor wat Ajax de afgelopen jaren heeft gepresteerd. De laatste vier jaar zijn ze bovenaan geëindigd. Vorig seizoen hebben we twee keer niet van ze kunnen winnen. Wij zullen dus bescheiden moeten zijn. Tegelijkertijd hebben wij ook heel veel geloof en vertrouwen dat wij zondag een keer een ander resultaat voor elkaar kunnen krijgen dan in het afgelopen jaar.”

Gelijkspel zondag?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Slot is het verschil tussen Ajax en Feyenoord

  • Eens
  • Oneens
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie