‘Slot maant Feyenoord tot actie’

Foto: ‘Slot maant Feyenoord tot actie’

Arne Slot kreeg tijdens dit seizoen te maken met een hele hoop nieuwelingen in zijn elftal. De trainer van Feyenoord maakte zijn naam weer waar door er snel een team van te smeden dat meedoet om de bovenste plekken in de Eredivisie. Tevreden is de Feyenoord-trainer nog niet.

Slot maakt zich zorgen over zijn mogelijkheden in de rechtercentrale verdediging. Volgens Slot zal Feyenoord snel de mogelijkheden naar versterkingen moeten onderzoeken. Op dit moment speelt er nog niets concreets, stelt Slot in gesprek met ESPN. Daar moet verandering in komen, vindt de trainer.

“Op dit moment zitten we wat krap in de rechter centrale verdedigers, omdat Trauner nog niet heeft meegetraind en ook Geertruida met wat knieklachten kampt. Dat is wel een positie waar ik me zorgen over maak, maar dat heeft nog niet geleid tot concrete aanbiedingen links of rechts. Het is momenteel wel onderwerp van gesprek”, zei Slot in gesprek met de voetbalzender.

Feyenoord

In de afgelopen weken leek er vooral een behoefte aan een nieuwe nummer zes. Dat is volgens Slot afgenomen, mede door de ontwikkelingen binnen zijn selectie van de afgelopen maanden. “We moeten zeker niet voorbij gaan aan de ontwikkeling die Quinten Timber als verdedigende middenvelder heeft doorgemaakt”, zei Slot.

Volgens Slot maakt Timber grote stappen in zijn ontwikkeling. “Ik heb wel de indruk gekregen dat, door de vele wedstrijden op het eind, alle energie er een beetje uit was. Iets dat totaal niet gek was, want hij kwam bij FC Utrecht uit een situatie dat hij niet één wedstrijd negentig minuten kon spelen: nu moest hij twee wedstrijden in de week spelen. Ik zie hem nu alweer veel frisser op het veld staan. Ik hoop dat hij ook een volgende stap kan zetten.”

Mats Wieffer sprak enkele weken geleden ook al zijn ambitie uit om de nieuwe ‘zes’ van Feyenoord te worden. De middenvelder lijkt zijn kans ook te gaan krijgen, afgaande op de woorden van Slot. ” En dan heeft ook Mats Wieffer een ongelukkige aanloop gehad door al vroeg geblesseerd te raken. Hij toont zich de laatste weken prima. We denken ook dat we het intern kunnen oplossen (qua nummer zes positie, red.), maar zoals altijd roept elke trainer in deze periode: buitenkansjes laten we nooit liggen.”

Wat is er harder nodig?

  • Centrale verdediger
  • Verdedigende middenvelder
294+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:50
1+
“Wat een drama, hij paste niet bij Ajax”
14:44
11+
Officieel: PSV zwaait weer aanvaller uit
14:37
43+
Noppert: “Hij zei: ik krijg het gevoel dat ik aan mijn pik wil trekken”
14:23
42+
“Hij leverde net zo’n grote wanprestatie als Bassey en Brobbey”
14:05
61+
‘Anderlecht in de problemen door PSV-transfer’
13:40
67+
Stewart blij met PSV: “Ik ben en blijf Brabander”
13:25
276+
Van Hanegem: ‘Hoe komt Van der Sar daar in godsnaam op?’
13:10
139+
‘Duidelijkheid over nabije toekomst Heitinga’
12:47
437+
‘Ajax moet ‘PSV-man’ bellen voor opvolging Schreuder’
12:27
337+
‘Feyenoord heeft nieuwe middenvelder bijna beet’
12:15
386+
‘Ajax zet in op buitenlandse toptrainer als opvolger Schreuder’
12:00
161+
De kaartenhuiskoning van Ajax blijft zitten
11:45
183+
Maduro stipt Ajax-probleem aan: ‘Team kan daardoor niet groeien’
11:30
187+
Twijfels over PSV-aanwinst: ‘Miste niet te missen kansen’
11:15
292+
Kieft kraakt Ajax-aankopen en ‘lichtgewicht’ Schreuder
10:52
135+
Kritische Feyenoord-noot: ‘Als je er dan maar niet één of twee tekort komt’
10:40
144+
‘PSV vangt ook bot bij Manchester United’
10:21
2152+
‘Heitinga passeert Ajax-tweetal’
09:59
109+
Ten Hag wuift ‘onzinnige’ Maguire-suggestie weg
09:50
210+
Slot prijst ‘fijngevoelige’ Feyenoord-aanwinst
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie