‘Simons krijgt groot WK-nieuws’

Foto: ‘Simons krijgt groot WK-nieuws’

Xavi Simons was één van de grote verassingen in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. De aanvallende middenvelder van PSV wacht nog op zijn debuut, maar mocht toch mee naar Qatar. Inmiddels lijkt de 19-jarige middenvelder niet meer zo lang te hoeven wachten…

Volgens Valentijn Driessen en Mike Verweij maakt Simons kans op speelminuten tegen Qatar. “Al is het voor de onbevangen spelende PSV’er te hopen dat Van Gaal vooral oog heeft voor zijn vele geweldige acties en niet het ene moment dat hij – ondanks de duidelijke coaching van zijn medespelers – de bal te lang vasthield en verspeelde.

Dat soort slordigheden leverde Oranje ook tegen Ecuador een tegendoelpunt op. Xavi werd ook niet bespaard: “Het leverde hem prompt een tegengoal en een uitbrander van Luuk de Jong op. Misschien is Simons in staat de ingedutte selectie van Oranje wakker schudden. Het is ongetwijfeld een van de scenario’s die zaterdagmiddag in het St. Regis Hotel worden besproken.”

Xavi Simons

Voor de rest maakte niet alleen Xavi indruk. “Op het veld van de Qatar University waren wel degelijk lichtpuntjes waar te nemen. Simons, Jeremie Frimpong en in iets mindere mate – de nog inhoud tekort komende – Kenneth Taylor lieten zich van hun beste kant zien.”

Over het spel van Oranje waren zij minder tevreden: “Denzel Dumfries was tijdens ‘EURO 2020’ in de zomer van 2021 Nederlands opvallendste speler, maar staat nu te diep en heeft ruzie met de bal, terwijl het experiment Teun Koopmeiners – een van de revelaties in de Serie A – tegen Ecuador mislukte.”

Steven Berghuis maakte ook geen indruk met zijn invalbeurt. Daar was de Ajacied niet de enige in. “De invalbeurt van Steven Berghuis zal Van Gaal niet vrolijker hebben gestemd. Kwalificatieheld Steven Bergwijn trekt voorlopig zijn mindere spel van bij Ajax door en Daley Blind is vooral goed aan de bal.”

Xavi Simons scoort tegen Qatar

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Xavi in de basis?

  • Ja
  • Nee
10278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie