Simons aangeboden bij Ajax: “Of het kans zou hebben gemaakt?”

Foto: Simons aangeboden bij Ajax: “Of het kans zou hebben gemaakt?”

Xavi Simons is dit seizoen een van de smaakmakers van PSV. De aanvallende middenvelder annex buitenspel zette uitstekende cijfers neer en kwam eveneens in beeld bij het Nederlands elftal. Ook Ajax was afgelopen zomer echter in de race om hem binnen te halen.

Verleden Simons

Het talent groeide in Spanje op en kwam uiteindelijk in de jeugdopleiding van Barcelona terecht, waar hij al snel zijn kwaliteiten aan de buitenwereld liet zien. In 2019 besloot hij echter dat het tijd was voor iets nieuws en kwam Paris Saint-Germain in beeld. In Frankrijk stond hij tussen 2019 en 2022 drie seizoenen onder contract.

Waar hij in de kleedkamer tussen sterren als Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé zat en soms speelminuten kreeg, lukte het hem nooit om een vaste basiskracht te worden. Het zorgde ervoor dat hij de voorbije zomer zijn conclusies trok en voor het eerst in Nederland kwam te spelen door een contract te ondertekenen bij PSV.

Aangeboden bij Ajax

De Noord-Brabanders waren echter niet de enige die de mogelijkheid hadden om Simons te contracteren. Hij zou namelijk ook bij Ajax zijn aangeboden, maar Klaas Jan Huntelaar en Gerry Hamstra besloten destijds niet toe te happen. De gesprekken met PSV verliepen wel vlekkeloos, waardoor hij naar Eindhoven verkaste.

“Of Ajax kans zou hebben gemaakt? Ik weet het niet, maar Ajax is niet echt naar me toegekomen”, zo vertelt Simons, die nog tot medio 2027 onder contract staat, in gesprek met Kick ‘t Met op Ziggo Sport. “Als ze naar me komen en ze leggen het plan uit, dan is het misschien iets anders. Ik ben er nu blij mee dat ik bij PSV speel.”

Cambuur
RKC Waalwijk
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:25.

Zit Simons op zijn plek bij PSV?

  • Ja, absoluut
  • Nee, hij kan beter vertrekken
1099+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie