‘Simeone gaat Atlético na veertien jaar verlaten’

Foto: ‘Simeone gaat Atlético na veertien jaar verlaten’

Diego Simeone en Atlético Madrid leken tot in de eeuwigheid onafscheidelijk van elkaar, maar mogelijk scheiden de wegen dan toch. Het gerucht dat de Argentijnse trainer bezig is aan zijn één na laatste seizoen bij Los Rojiblancos wordt steeds hardnekkiger.

Simeone denkt aan Saudisch avontuur

De geluiden dat Simeone en Atlético naar het einde van de samenwerking toeleefden klonken al langer in de Spaanse hoofdstad. Sport schrijft nu dat er een vertrek lonkt in de zomer van 2025. Het contract van Simeone loopt nog tot medio 2024, maar de oefenmeester zou er voor openstaan om dat met een seizoen te verlengen. Het seizoen 2024/25 zou dan het laatste zijn van de oud-middenvelder in het Cívitas Metropolitano.

Simeone zou zich oriënteren om zijn trainersloopbaan te vervolgen in Saudi-Arabië. Zijn zaakwaarnemers zouden reeds contacten hebben gelegd en zich buigen over de mogelijkheden om naar het Midden-Oosten te trekken, zo schrijft de sportkrant. De move naar de Saudische competitie werd recent veel gemaakt door topspelers én toptrainers vanuit Europa.

Succesvol in Madrid

Daarmee zou na bijna veertien jaar een einde komen aan een zeer succesvolle periode voor Simeone bij Atléti. De excentrieke Zuid-Amerikaan wist de club zowel in 2014 als in 2021 te leiden naar de Spaanse landstitel. Enkel in het seizoen 2019-20 eindigde hij niet in de top-3 van LaLiga (Atlético werd toen vierde). Bovendien veroverde de trainer in 2012 én in 2018 de Europa League met de Rojiblancos en werd zowel in 2014 als in 2016 de finale van de Champions League bereikt. Beide keren trok stadgenoot Real Madrid in de eindstrijd aan het langste eind.

Atlético zonder Simeone?

  • Kan ik me nauwelijks voorstellen!
  • Het is een keer mooi geweest…
1081+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie