‘Schreuder op Ajax-ramkoers, nieuwe job lonkt’

Foto: ‘Schreuder op Ajax-ramkoers, nieuwe job lonkt’

De verbale uitspatting van Ajax-trainer Alfred Schreuder op de persconferentie van zondagavond is geen incident. Volgens Valentijn Driessen is er een duidelijke oorzaak.

In een video-item van De Telegraaf laat Driessen weten: “Ik hoorde later in de ArenA dat een groot deel ook bewust was gedaan door Schreuder om toch zijn punt te maken. Naar de media, maar ook intern naar de technische leiding waar nu Edwin van der Sar aan het hoofd staat samen met Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. En natuurlijk ook de raad van commissarissen. Het gaat allemaal niet zoals hem werd voorgeschoteld toen hij aantrad.”

“Nu ziet hij dat hij in de problemen komt en vond hij het tijd om uit te halen”, vervolgt Driessen. De chef voetbal van de krant vraagt zich af hoe de Ajax-selectie naar deze beelden kijkt. “Bij hen leeft al een beetje het idee dat de zaakwaarnemer van Schreuder en Dusan Tadic veel te vertellen heeft. Als je dan zo opmerkelijk uit de hoek komt en vertelt dat je hem (Milos Malenovic, red.) heel hard nodig hebt, omdat de technische leiding op zijn gat licht… Dat geeft voer aan hun gedachten.”

Driessen erkent dat Schreuder op een sterkere Ajax-selectie had gerekend bij diens aantreden. “Er is hem wat anders beloofd. Als de veel geroemde scouting dan niet thuisgeeft, zoals wordt gezegd door het ‘kamp-Schreuder’, moet je wat anders. Dan kom je met dit op de proppen.” Maar besluit hij: “Het belangrijkste is: wat blijft hiervan hangen bij de spelers? Ik denk dat zij op dit moment niet precies weten wat ze aan Schreuder hebben.”

Bundesliga-rentree?

Mogelijk komt de oplossing in de vorm van een buitenlands avontuur. Het toonaangevende Kicker linkt de Ajax-trainer aan een overstap naar VfB Stuttgart. Ook de Deen Jesse Thorup zou in beeld zijn voor die baan.

TIP: Wint Ajax van Liverpool? Win 4,35 keer je inleg via Unibet!

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
2022+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie