Schreuder moet ingrijpen: ‘Oranje-systeem is de oplossing’

Foto: Schreuder moet ingrijpen: ‘Oranje-systeem is de oplossing’

Henk Spaan denkt dat Ajax-trainer Alfred Schreuder er verstandig aan doet om over te stappen van systeem. De voetbaljournalist pleit voor een 5-3-2 systeem in plaats van een 4-3-3 systeem. Volgens Spaan gedijen meerdere Ajacieden beter in dat systeem, wat Louis van Gaal ook bij het Nederlands elftal hanteert.

In zijn column in Het Parool schrijft Spaan dat Van Gaal al had gezien dat Daley Blind tekort komt in een 4-3-3 systeem. “Onder andere omdat de bondscoach dacht zijn passes niet te kunnen missen, schakelde het Nederlands elftal over naar een systeem met drie centrale verdedigers.”

Oranje-systeem

Volgens Spaan kan ook Schreuder makkelijk overstappen naar het Oranje-systeem. “Schuif Álvarez een lijn achteruit. Gezien zijn wisselbeleid en de afwezige invloed op het speelplan, hoeven we zoiets revolutionairs niet van de Ajax-coach te verwachten. En ziet Blind volgende week Lozano weer voor zijn neus. Dan kan Napoli doorgaan waar het was gebleven: drukken en afjagen.”

Volgens de voetbaljournalist kan Ajax de Champions League verder wel vergeten. “De Europa League wacht, ook mooi. Zolang Ajax 4-3-3 blijft spelen, kunnen ze Blind, Berghuis en Tadic beter op de bank zetten. Deze spelers gedijen, hopelijk, bij 5-3-2. Aan Bergwijn en Brobbey heb je meer in de counter. Wanhoop is ook hoop.”

TIP: Pak 4.60x je inleg bij een overwinning van Ajax op Napoli!Moet Schreuder kiezen voor een ander systeem?

  • Nee, dat niet, maar wel voor andere spelers
  • Ja, dan renderen veel spelers beter
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie