Schmidt heeft Neres opnieuw nodig: “Hij tovert altijd wel iets uit zijn hoed”

Foto: Schmidt heeft Neres opnieuw nodig: “Hij tovert altijd wel iets uit zijn hoed”

Roger Schmidt rekent ook dinsdagavond weer op David Neres. Benfica kan zich dan plaatsen voor de knockout-fase van de Champions League, ten koste van Juventus.

De Portugezen doen het geweldig in hun groep, met acht punten uit vier wedstrijden. Dat zijn er vijf meer dan Juve, een gelijkspel in Lissabon is dus voldoende voor Benfica. De voorbije twee duels hield het Paris Saint-Germain beide keren op een gelijkspel. Neres miste het laatste treffen, maar maakt in het uitduel in Turijn wel een belangrijke goal.

Dit seizoen maakte de Braziliaanse aanvaller als vijf doelpunten in veertien wedstrijden, daarbij gaf hij ook nog zes assists. “David is natuurlijk een belangrijke speler voor ons”, aldus Schmidt maandag op de vooruitblikkende persconferentie. “Hij speelde uitstekend tegen Porto. Toen hij erin kwam, kregen we kansen. Hij was sterk in de een tegen een.”

Lof voor Neres

De voormalig PSV-coach rekent dinsdag weer op de ex-Ajacied. “Hij krijgt het altijd voor elkaar om iets uit zijn hoed te toveren”, zegt de Duitse coach, die niet op een remise wilt spelen. “In Turijn hadden we het moeilijk, maar toen we eenmaal in ons ritme kwamen, speelden we goed. Alles is nog mogelijk. Ja, we hebben aan een punt genoeg, maar we gaan voor de winst. We willen ook in het nieuwe jaar in de Champions League spelen.”

Benfica een sterke ploeg?

  • Echt wel
  • Mwah…
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie