Sangaré vertelt wat hij van Xavi Simons vindt

Foto: Sangaré vertelt wat hij van Xavi Simons vindt

Ibrahim Sangaré heeft dit seizoen heel andere spelers om zich heen dan in de voorgaande jaren. Waar Roger Schmidt vooral in zijn laatste seizoen vaak koos voor Erick Gutiérrez, zorgt Van Nistelrooy voor een andere variant met Xavi Simons.

De samenwerking met het negentienjarige toptalent, dat transfervrij over kwam van Paris Saint-Germain, bevalt de middenvelder uitstekend. “Hij is een jongen die goed luistert”, zegt de Ivoriaans international tegenover het clubkanaal van PSV. “Dat is altijd zo als ik hem iets vertel. Hij probeert het dan ook meteen toe te passen in de praktijk. Ik vind het ook fijn om er voor hem te zijn en hem een handje te helpen.”

PSV

De verdedigende middenvelder is ook nog steeds positief over de samenwerking met Gutiérrez. De Mexciaans international brak vorig seizoen eigenlijk pas door bij de Eindhovenaren, maar is volgens Sangaré een zeer gewaardeerde kracht binnen de club.

Sangaré: “Hij is erg belangrijk voor ons team, met zijn vastberadenheid. Ik hou ervan om met zo’n speler te spelen. We spelen nu al meer dan twee jaar samen en ik denk dat we elkaar goed aanvullen.”

Sangaré

Zelf had de Ivoriaans international ook een hoogtepunt te vieren dit seizoen. De verdedigende middenvelder speelde zijn honderdste wedstrijd voor de club. “Al meer dan 100 wedstrijden hier gespeeld. Dit zijn mooie en heel belangrijke momenten voor mij. Ik ben dan ook erg blij om dit te hebben bereikt voor deze mooie club.”

De middenvelder weet waar hij zijn goede prestaties aan te danken heeft. “Ik bereid me voor net zoals mijn teamgenoten. Ik concentreer me op de wedstrijd. Wat ik dan tegen mezelf zeg? Als ik op het veld ben probeer ik alles te geven, met bescherming van de Heer.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie