Van Nistelrooy wijst op ‘Kuip-schandaal’

Foto: Van Nistelrooy wijst op ‘Kuip-schandaal’

Ruud van Nistelrooy is niet te spreken over de handelswijze van Danny Makkelie. De PSV-trainer vindt het schandalig dat de scheidsrechter tegen Feyenoord (2-2) liet doorspelen ondanks de hoofdblessure van Phillipp Mwene.

Na een duel met Mats Wieffer ging Mwene tegen de vlakte, waarna hij per brancard van het veld ging. “Hij was zelfs buiten bewustzijn en heeft flink hoofdletsel. Dan moet je gewoon affluiten en niet dat voordeel door laten lopen”, zo onthulde de gefrustreerde Van Nistelrooy bij ESPN.

“Bij een hoofdblessure moet je gewoon meteen fluiten en niet de gezondheid van de speler in gevaar brengen. Dat zijn regels”, vervolgde de PSV-trainer na het duel in De Kuip. “Het was een hele slechte beslissing. Een grote inschattingsfout.”

Makkelie ter discussie

Van Nistelrooy, die nog niet weet hoe ernstig de blessures van Mwene en Anwar El Ghazi, was toch al niet onder de indruk van Makkelie. Zo vond de PSV-trainer Feyenoord ‘heel vaak’ voordeel krijgen bij beslissingen en ook de negen minuten blessuretijd zinden hem niet.

Over laatstgenoemde beslissing verklaarde Van Nistelrooy: “”Dat was lang en je voelt ook dat je team aan het overleven is. Dan geloof je niet dat het negen minuten is. Van de fifty-fifty beslissingen vandaag in De Kuip – die kunnen jullie weleens op een rijtje zetten denk ik – ging er geen één naar ons. Dat was een feit. Ik had dat gevoel vandaag heel sterk en de spelers ook.”

Wint PSV met 3-0 van FC Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet de KNVB Makkelie op het matje roepen?

  • Ja
  • Nee
1706+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie