Roda JC verlengt proefperiode “potentievolle” Zauner, club om tafel met keepers

Foto: Roda JC verlengt proefperiode “potentievolle” Zauner, club om tafel met keepers

Keuken Kampioen Divisieclub Roda JC heeft de proefperiode van de Duits-Venezolaanse testspeler Enrique Peña Zauner verlengd tot en met in ieder geval komend weekend. Dat bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais tegenover SoccerNews.nl.

Zauner, die een dubbele nationaliteit heeft, speelde afgelopen dinsdag één helft mee met de Limburgers in het oefenduel (4-0 winst) tegen het VVCS-team. “Zauner is nog niet fit. Hij heeft geruime tijd alleen getraind. Weliswaar hard, maar dat is anders dan in groepsverband, laat staan wedstrijden spelen”, legt Servais over de start van de testperiode van de aanvaller uit.

“Daar moet je echter doorheen prikken. Wij hebben ons afgevraagd wat hij zou kunnen als hij helemaal fit is en vinden dat er voldoende potentie in hem zit”, vervolgt de technische baas van de KKD-club. “Daarom hebben wij zijn proefperiode verlengd en zal Zauner ook komende zaterdag meespelen in de oefenwedstrijd tegen FC Köln II.”

Volgens Servais zal Roda JC deze week om de tafel gaan zitten met de drie beschikbare keepers Rody de Boer, Loek Hamers en de onlangs van FC Utrecht gehaalde Jordy Steins. “Er zal met hun het perspectief worden besproken en aan de hand daarvan zullen wij dan gaan bepalen of we actie gaan ondernemen.”

Roda JC moet sowieso nog op zoek naar een nieuwe linksback nu Terrence Douglas is vertrokken naar het Kroatische NK Istra. “Ik ga niet zeggen onder welke voorwaarden hij is vertrokken, dus wel of geen transfersom, maar het is in ieder geval zo dat Roda er financieel beter van zal worden”, aldus Robbie Servais.

De Limburgers haalden tot nu toe met Rodney Kongolo, Wesley Spieringhs, Brian Koglin, Matisse Didden en de bovengenoemde Steins al meerdere aanwinsten binnen.

Roda JC zal zich nog fors moeten versterken?

  • Ja
  • Nee
348+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie