‘Real Madrid-nachtmerrie nadert’

Foto: ‘Real Madrid-nachtmerrie nadert’

Real Madrid reeg de prijzen onder Carlo Ancelotti aan elkaar. Dit seizoen gaat het wat minder bij de ploeg uit Madrid, maar het vertrouwen in de Italiaanse oefenmeester is nog steeds groot. Niet alleen binnen Madrid, ook buiten de Spaanse landsgrenzen staat Ancelotti er goed op.

De Italiaanse trainer werd dit seizoen al kortstondig in verband gebracht met een terugkeer naar Everton. The Toffees stonden voor Ancelotti’s overstap naar Spanje onder leiding van de succestrainer. Van een hereniging kwam het niet.

Door de prestaties van Real Madrid worden er steeds vaker vraagtekens gezet achter een langere toekomst van Ancelotti bij Real. De trainer heeft nog een doorlopend contract, maar kreeg ook vanuit de media al vragen over het uitdienen van die verbintenis.

Bij Reuters zorgde de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond voor nieuw olie op dat vertrekvuurtje. Ednaldo Rodrigues had lovende woorden voor de Italiaanse trainer. “Ancelotti wordt unaniem gerespecteerd onder voetballers. Niet alleen door Ronaldo of Vinícius, maar door iedereen die onder hem gevoetbald heef”, vertelde de bondsvoorzitter.

Ancelotti is voor veel spelers en fans de ideale bondscoach voor de Brazilianen. “Hij is niet alleen de favoriet van de spelers, maar inmiddels ook van de fans. Dat hoor ik in elk stadion waar ik kom.”

In Rodrigues heeft de Italiaanse oefenmeester ook een bewonderaar: “Ik bewonder hem voor zijn eerlijke manier van werken. Hij heeft verder ook geen introductie nodig. Hij is een topcoach die veel heeft bereikt en we hopen dat hij nog meer zal winnen.”

Als Brazlië Ancelotti echt wil hebben, zal het nog aan de onderhandeltafel met Real Madrid moeten. De coach heeft nog een contract tot volgend jaar zomer (2024, red.) en Brazilië wil na het teleurstellende WK snel een nieuwe bondscoach presenteren.

Ancelotti bondscoach van Brazilië?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
1626+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie