Real Madrid blijft maar winnen in Primera División

Real Madrid heeft zaterdagavond opnieuw gewonnen in de Primera División. De huidige koploper van Spanje stuurde Sevilla met een 3-1 nederlaag huiswaarts.

Karim Benzema werd afgelopen maandag verkozen tot nieuwe winnaar van de Ballon d’Or. Tegen Elche (0-3 zege) kwam de spits vervolgens gewoon in actie, maar de terugkeer in het Bernabéu ging vanwege fysieke klachten aan zijn neus voorbij. Wel werd Benzema, net als doelman Thibaut Courtois (beste keeper ter wereld), in het zonnetje gezet door de Spaanse grootmacht.

Vanaf de tribune zag Benzema zijn medespelers uitstekend uit de startblokken schieten. Al na vijf minuten ging de Sevilla-defensie in de fout, waarna Vinícius Júnior een niet te missen kans gunde aan Luka Modric: 1-0. Real Madrid bleef daarna domineren tegen het dit seizoen tegenvallende Sevilla, maar de Andalusiërs hielden de schade voor rust beperkt.

In de tweede helft lukte het Sevilla zelfs om langszij te komen. Real kwam matig uit de startblokken en daar profiteerde Erik Lamela dankbaar van, na goed voorbereidend werk van Gonzalo Montiel. Uitgerekend Isco had de Madrilenen vervolgens nog meer pijn kunnen doen, maar de deze zomer vertrokken Spanjaard mikte zijn inzet in het zijnet.

Real slaat alsnog toe

Puntenverlies dreigde voor Real Madrid, maar de klasse aan Madrileense zijde bleek alsnog te machtig voor Sevilla. Invaller Lucas Vázquez zette de thuisploeg na een slippertje bij de bezoekers opnieuw op voorsprong en kort daarna besliste Federico Valverde het duel definitief: 3-1.

Real Madrid heeft nu zes punten voorsprong op achtervolger FC Barcelona. De Catalanen spelen zondagavond pas, thuis tegen Athletic Club.

Scoreverloop: 1-0 (5′) Luka Modric, 1-1 (54′) Erik Lamela, 2-1 (79′) Lucas Vázquez, 3-1 (81′) Federico Valverde