‘PSV wil megaslag slaan met Xavi Simons’

Foto: ‘PSV wil megaslag slaan met Xavi Simons’

Voor PSV was het een enorm onrustige transferwinter. Na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke werd Thorgan Hazard op Deadline Day gepresenteerd als extra aanvaller. Het volgende punt van aandacht bij directeur Marcel Brands is nu het openbreken en verlengen van het contract van Xavi Simons (19).

Simons tekende afgelopen zomer nog tot medio 2027 bij PSV, maar in zijn contract zit een clausule die inhoudt dat Paris Saint-Germain hem komende zomer terug kan halen voor twaalf miljoen euro, mocht de Oranje-international dat zelf ook willen. Middels een nieuw contract gaat PSV proberen die clausule eruit te timmeren, zo meldt het Eindhovens Dagblad nu.

PSG als aasgier boven Philips Stadion

“Eerder deze week liet PSG al zien dat zo’n bedrag kleingeld is voor de Franse multi-kampioen. Manager Luis Campos sprak persoonlijk met technisch en algemeen directeur Marcel Brands en bood 15 miljoen euro (waarvan 7 miljoen euro in bonussen) op Johan Bakayoko. De Belgische aanvaller heeft in het eerste elftal van PSV zeker nog niet laten zien wat Simons al presteerde”, stelt het ED.

“Voor de club is zijn transfer een schot in de roos, al zit er dus wel een financieel addertje onder het gras in zijn contract. PSV kan hem aan elke andere club dan PSG verkopen voor het bedrag dat de Eindhovenaren verlangen. Bij PSG ligt het dus anders en is 12 miljoen euro genoeg, alleen als Simons dus de terugtocht naar Parijs wil maken. PSG zal niet schromen om hem te verleiden met forse tekengelden, van vele miljoenen euro’s per jaar.”

Simons gelukkig in Eindhoven

Bronnen melden verder dat Simons momenteel erg gelukkig is in Eindhoven en dat PSV zichzelf daarom wel kansrijk acht betreft het ‘wegwerken’ van de PSG-clausule. Dit seizoen staat hij al op negen goals en vier assists in negentien officiële optredens voor de club.

Denk jij dat Simons na dit seizoen weer naar PSG terugkeert?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
997+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie