PSV-target Pepi blijft imponeren: scoort nu met stiftje

Foto: PSV-target Pepi blijft imponeren: scoort nu met stiftje

In navolging van zijn twee doelpunten tegen Grenada (7-1) scoorde Ricardo Pepi gisteren als invaller tegen El Salvador wederom: de aanvaller stond koud twee minuten in het veld toen hij de score opende met een fraaie stiftgoal.

PSV-target Ricardo Pepi scoort er op los voor Amerika

Pepi, die dit seizoen door FC Groningen wordt gehuurd van FC Augsburg, bewees deze interlandperiode namens de nationale ploeg van de Verenigde Staten dat hij in ieder geval een neusje voor het doel heeft, met drie goals in zo’n honderdtwintig speelminuten. Op aangeven van middenvelder Weston McKennie verschalkte Pepi doelman Mario Gonzalez met een prima stift.

Interesse van PSV

Augsburg haalde Pepi vorig jaar winter naar Europa, om hem in de transferzomer aan Groningen te verhuren. Ondanks het moeizame seizoen van de Trots van het Noorden staat Pepi in de officiële duels op tien treffers. Hij vestigde daarmee de aandacht van PSV.

Zo wist de 20-jarige spits ook het net tegen de Eindhovenaren te vinden. De clubleiding van PSV heeft Pepi op de korrel voor volgend seizoen. Als ze zaken willen doen moeten ze zich richten op de Bundesliga-club. Zo beschikt Pepi in Augsburg nog over een langlopende verbintenis tot medio 2026. Daarnaast betaalden de Duitsers meer dan zestien miljoen euro om hem over te nemen van Dallas.

Earnest Stewart

De interesse in Pepi kan niet los worden gezien van technisch directeur Earnest Stewart. De bestuurder kent hem goed uit zijn periode als directeur van de Amerikaanse bond. Zo had Steward met Pepi te maken, toen hij verschillende jeugdelftallen doorliep. Inmiddels heeft de goaltjesdief dertien A-interlands achter zijn naam.

PSV moet Pepi halen

  • Eens
  • Oneens
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie