PSV realistisch over transfer Gakpo, ‘vervanger uit Eredivisie’

Foto: PSV realistisch over transfer Gakpo, ‘vervanger uit Eredivisie’

Cody Gakpo is aangeschoten wild op de transfermarkt en dus kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de aanvaller na de wintertransferperiode nog altijd in het Philips Stadion bij PSV speelt. Oefenmeester Ruud van Nistelrooy staat er ook alleszins realistisch in, vertelt hij aan Voetbal International.

“Het is schitterend hoe hij zich heeft gemanifesteerd”, zegt de coach. “Ik heb van hem genoten en hij heeft dit ook verdiend. Door hoe hij zich heeft op gesteld, hoe hij is blijven werken en blijven presteren. Ik heb hem van heel dichtbij kunnen helpen. Dat maakt me trots. En dan gun ik hem zijn pad wanneer dat gaat komen. Als ik de keus heb liever in de zomer, maar het kan ook nu zijn. Je weet gewoon dat er een moment komt dat je geen nee kunt zeggen.”

Algemeen directeur Marcel Brands liet zich onlangs op een supportersavond al uit over de toekomst van Gakpo: “Er zijn denk ik tien, twaalf clubs die hem kunnen betalen. Dan is het maar net de vraag of zij in januari, in een markt die veel minder hectisch is dan de zomer, zo’n speler per se nodig hebben. Er zijn wel afspraken gemaakt over een transfer, voor mijn komst als algemeen directeur. Het moet in ieder geval een recordtransfer worden. Dan weet je wel in welke richting je moet gaan.”

Karlsson of Tsygankov

Verkoopt PSV Gakpo voor een monsterbedrag, dan mogen we aannemen dat de Eindhovenaren daarna een adequate vervanger binnenhalen. Wat dat betreft meldt VI op de zaterdagavond: “Jesper Karlsson van AZ gold deze zomer al als één van de mogelijke opvolgers indien Gakpo zou vertrekken. Goedkoop zal de 24-jarige Zweed niet zijn, aangezien zijn contract in Alkmaar nog tot medio 2026 doorloopt. Eerder viel ook al de naam van de 25-jarige Viktor Tsygankov van Dinamo Kiev.”

In de afgelopen zomer vroeg AZ liefst twintig miljoen euro voor Karlsson, die zelf wel een mooie stap wilde zetten. Biedingen van Celta de Vigo en Brighton & Hove Albion ter waarde van vijftien miljoen werden echter rucksichtslos in de prullenmand gemieterd.

Karlsson een goede vervanger?

  • Ja
  • Nee
947+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie