‘PSV moet Utrecht-smaakmaker binnenhalen’

Foto: ‘PSV moet Utrecht-smaakmaker binnenhalen’

Komende zomer wacht voor PSV het vervolg van de selectierenovatie. Er moeten bijvoorbeeld flankspelers gehaald worden, mocht huurling Thorgan Hazard terugkeren naar Borussia Dortmund. Aad de Mos heeft wel een suggestie.

De Mos noemt de naam van Taylor Booth, die afgelopen zomer door FC Utrecht weg is gekaapt bij Bayern München. “Het gebeurt niet vaak dat ik, wanneer ik een voetballer gezien heb tijdens een wedstrijd, onmiddellijk naar Google ga om alles van zo iemand te weten te komen. Booth is daarin wél geslaagd, nadat ik hem geweldig had zien spelen tegen Feyenoord.”

“Die jongen droeg het elftal gewoon, was niet te houden voor zijn tegenstanders”, vertelt De Mos in het Algemeen Dagblad. “Nu zijn elftal onder Michael Silberbauer meer de aanval zoekt dan onder Henk Fraser, is hij echt uitgegroeid tot een fenomeen. Een klassespeler is hij, werkelijk waar.”

‘Als ik PSV was..’

De vraag is hoe lang Booth nog in de Galgenwaard zal spelen. “Als ik PSV was, zou ik hem komende zomer naar Eindhoven halen. De potentie om daar te slagen heeft Booth onmiskenbaar.” De 21-jarige Amerikaan staat dit seizoen op twee goals en drie assists in veertien officiële wedstrijden voor Utrecht. De jeugdinternational tekende tot medio 2025 in Utrecht, Transfermarkt.de schat zijn marktwaarde momenteel in op zo’n anderhalf miljoen euro. Dat zal echter spoedig veel meer worden.

Booth doorliep de jeugdopleiding van Real Salt Lake in Amerika en werd in januari 2019 opgepikt door Bayern München. Na een verhuurperiode aan SKN St. Pölten (Oostenrijk) verhuisde hij in juli jongstleden naar de Domstad.

PSV moet Booth komende zomer halen

  • Eens
  • Oneens
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie