PSV meldt zich officieel voor last-minute transfer

Foto: PSV meldt zich officieel voor last-minute transfer

PSV wil deze winter in ieder geval nog één speler naar het Philips Stadion halen en heeft zich nu officieel gemeld bij Sevilla voor zijn transfertarget Adnan Januzaj. Dat is in ieder geval wat Voetbal International op zaterdagavond schrijft.

“PSV maakt werk van de komst van Adnan Januzaj”, aldus het blad. “De 27-jarige Belg is nadrukkelijk in beeld om het team van Ruud van Nistelrooy op huurbasis van een nodige impuls te voorzien. Januzaj staat nog tot medio 2026 onder contract bij Sevilla, maar komt dit seizoen weinig tot spelen toe bij de Europa League-opponent van de Eindhovenaren. Hij kwam afgelopen zomer transfervrij over van Real Sociedad en halverwege het seizoen staat de teller nog maar op 125 speelminuten. PSV hoopt te profiteren van die situatie.”

De huidige nummer drie van de Eredivisie (één wedstrijd meer gespeeld dan zijn concurrenten) is niet de enige club die een oogje heeft op Januzaj. Ook het Franse Olympique Lyon en het Spaanse Valencia hebben namelijk een oogje op de Belg: “Een overgang naar PSV zou pikant zijn vanwege de loting in de Europa League. Daarin is PSV in de zestiende finale gekoppeld aan Sevilla. Op 16 februari staat de heenwedstrijd in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán op het programma.”

Januzaj werd jaren geleden gezien als een absoluut supertalent, maar bij Manchester United zakte hij door het ijs en ook bij het nationale team van België verdween hij stukje bij beetje uit beeld. Roberto Martínez, de voormalige bondscoach van de Rode Duivels, zei eens over de technicus: “Talent volstaat niet, Januzaj moet ook de juiste mentaliteit hebben.”

‘Ruzie’ met Louis van Gaal

Over The Red Devils gesproken; op Old Trafford onderhield de hoofdrolspeler in dit verhaal geen goede band met zijn toenmalige trainer Louis van Gaal. Daar zei Januzaj eens over: “Ach, Louis van Gaal. Ik moet me eigenlijk niet verdedigen tegen hem, de statistieken zeggen genoeg. Telkens als ik het verschil maakte met een assist of een goal, zat ik de wedstrijd nadien weer op de bank. Voor Memphis gold hetzelfde. Als hij zegt dat hij ons genoeg kansen heeft gegeven, spreekt hij niet de waarheid, zo simpel is het. Er zijn gelukkig mensen genoeg bij Manchester United die me wel naar waarde weten te schatten.”

Goede aanwinst?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
629+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie