PSV ‘investeert flink’ in potentiële opvolger Benítez

Foto: PSV ‘investeert flink’ in potentiële opvolger Benítez

Walter Benítez is dit seizoen de onbetwiste eerste doelman bij PSV. De Argentijn houdt met enige regelmaat ‘de nul’ en kent in Joël Drommel bovendien een prima back-up. Maar in Eindhoven kijkt men ook alvast naar de toekomst van het keepersgilde: die is in handen van Niek Schiks.

Voormalig middenvelder onder de lat: Nick Schieks ‘toekomstig goalie PSV 1’

De twintigjarige sluitpost heeft zaterdag zijn contract bij PSV tot medio 2027 mogen verlengen en wordt ook gelijk permanent overgeheveld naar de hoofdmacht. “Er wordt flink in hem geïnvesteerd”, schrijft journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Opvallend is dat Schiks ‘vroeger’ nog als middenvelder actief was, maar onder de lat komt hij inmiddels het beste tot zijn recht. Dankzij zijn verleden als veldspeler kan hij uitstekend meevoetballen. “Voor het spel van Bosz is dat laatste erg belangrijk en dat is bijvoorbeeld ook een reden waarom Bosz vorig seizoen prima kon leven met een langer verblijf van Joël Drommel”, klinkt het verder in de krant.

Niek Schiks nu al ‘een succesverhaal’

Directeur Earnest Stewart reageert op de clubwebsite: “Hij is een talentvolle jongen met een bijzonder goede instelling. Als een speler uit PSV Academy aansluit bij PSV 1 en tegelijkertijd zijn contract verlengt, mag dat gerust een succesverhaal worden genoemd.”

Wordt Schiks de opvolger van Benítez?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
696+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie