‘PSV én Simons hopen op Premier League-megatransfer’

Foto: ‘PSV én Simons hopen op Premier League-megatransfer’

Bij PSV leeft er de overtuiging dat Xavi Simons na dit seizoen niet voor twaalf miljoen euro (clausule) terug gaat keren naar Paris Saint-Germain. Enerzijds omdat de negentienjarige middenvelder dolgelukkig is in Eindhoven, anderzijds omdat hij zichzelf in de toekomst wel in de Engelse Premier League ziet belanden.

‘Via PSV naar Premier League’

Het Eindhovens Dagblad schrijft vandaag: “Het huidige toekomstpad dat Simons voor ogen heeft, loopt via een langer verblijf bij PSV naar een andere competitie dan de Franse. Ook Simons is gevoelig voor de sportieve mogelijkheden in de Premier League, heeft hij intern al eerder aangegeven. Grote kans dat hij op termijn in Engeland wil en gaat voetballen, waarbij PSV een forse transfersom zal vragen.”

Spelersmakelaar Rafaela Pimenta (uit de Raiola-stal) ‘is bereid om de clausule te laten vallen, mits PSV een groot deel van een toekomstige transfersom aan zijn management en de speler zelf gunt’, klinkt het verder in de krant. Het zou daarbij zomaar om een percentage van 30% kunnen gaan. “Stel: Simons gaat in 2024 voor 50 miljoen euro naar een topclub in Engeland? Dan zou er dus 15 miljoen euro te verdelen zijn in zijn kamp.”

‘Vertrouwen in dat hij hier volgend jaar gewoon speelt’

In The Friday Move zei directeur Marcel Brands al over Simons: “De kans dat hij terugkeert bij PSG acht ik niet zo groot. Ik heb er vertrouwen in dat hij hier volgend jaar gewoon speelt.” Een tijd terug zei de technicus zelf al op de website van PSV: “Het is waar dat ik een clausule heb, maar het is een clausule tussen mij en PSV en niet met PSG. Aan het einde van het seizoen kan ik, als ik naar PSG zou willen gaan, voor een bepaald bedrag vertrekken.”

PSV Eindhoven
Cambuur
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 16:44.

Speelt Simons volgend seizoen ook nog bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
509+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie