‘PSV doet Xavi Simons ultiem voorstel’

Foto: ‘PSV doet Xavi Simons ultiem voorstel’

PSV zet de komende periode alles op alles om Xavi Simons voor de club te behouden, zo meldt Voetbal International. Achter de schermen zijn naar verluidt al de eerste gesprekken gevoerd die de middenvelder moeten overtuigen om in Eindhoven te blijven voetballen.

Belangrijke taak voor Stewart

Earnest Stewart, die bij PSV pas net begonnen is als technisch directeur, heeft allereerst de taak om de selectie voor komend seizoen rond te krijgen. Daarbij is het een topprioriteit om Simons enthousiast te krijgen voor een nieuw seizoen in de Eredivisie. Door zijn uitstekende prestaties van dit seizoen staat hij namelijk op het verlanglijstje van meerdere Europese topclubs.

PSV haalde hem afgelopen zomer binnen en liet in het contract optekenen dat zijn laatste werkgever Paris Saint-Germain de mogelijkheid heeft om hem voor twaalf miljoen euro terug te halen. Deze clausule zou nog tot medio 2024 lopen, maar het is de bedoeling van PSV om deze uit het contract te halen.

Onderhandelingen aan de gang

Volgens het medium heeft het eerste gesprek met zijn management inmiddels plaatsgevonden en komt daar deze maand een tweede bij. Om de clausule uit zijn contract te krijgen, wil PSV met Simons een deal sluiten waarmee hij in de toekomst flink kan meeverdienen wanneer hij een transfer maakt naar het buitenland.

Voor Simons zou het financiële gedeelte minder belangrijk zijn, omdat hij zich voornamelijk op zijn eigen ontwikkeling wil focussen. PSV lijkt daarmee een goede kans te maken om hem te behouden, al zal het behalen van Champions League-voetbal voor hem van cruciaal belang zijn. De middenvelder wil zichzelf namelijk blijven uitdagen.

Vitesse
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 16:43.

Wat kan Xavi Simons het beste doen?

  • Bij PSV blijven
  • Naar het buitenland vertrekken
4160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie