PSV-bank was ‘klap in gezicht’: “Had eerlijkheid verwacht”

Foto: PSV-bank was ‘klap in gezicht’: “Had eerlijkheid verwacht”

Met Walter Benítez is het keepersprobleem bij PSV eindelijk opgelost. Vorig seizoen kreeg Yvon Mvogo nog een paar keer de kans van toenmalig coach Roger Schmidt, maar de Zwitser slaagde er amper in om het écht beter te doen dan de kwakkelende Joël Drommel.

In gesprek met Transfermarkt.de blikt Mvogo, die dit seizoen indruk maakt namens het Franse FC Lorient, terug: “Het eerste jaar in Eindhoven was ongelooflijk mooi. Ik was erg rustig en ik was in staat om de prestaties te leveren waarvan ik wist dat ik ze kon leveren.”

Van droom naar nachtmerrie

Toch werd Drommel later eerste keeper. Mvogo leek terug te keren naar RB Leipzig, maar dat ging niet door omdat een transfer van hun eerste keeper Peter Gulacsi in het water viel. In Eindhoven belandde Mvogo op de bank. “Voor mij was dat een klap in mijn gezicht, vooral omdat ik op zijn minst enige eerlijkheid had verwacht. Ik heb nooit geweten waarom ik op de bank zat, ondanks verschillende verzoeken van me.”

Later koos Schmidt nog één keer voor Mvogo, tegen AZ. “Ik was gemotiveerd, ik wilde een reactie laten zien na zo lang op de bank te hebben gezeten en dan maak ik een grote fout. Ook daar is geen verklaring voor. Op dat moment denk je gewoon waarom nu?” De international heeft zich nu herpakt en staat met Lorient derde in Frankrijk.

TIP: 2.88x je inleg als Lorient wint van Lille!

Mvogo was wel degelijk goed genoeg voor de rol van eerste doelman bij PSV

  • Eens
  • Oneens
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie