‘PSG bereidt zich voor op absolute toptransfer’

Foto: ‘PSG bereidt zich voor op absolute toptransfer’

Paris Saint-Germain hoopt binnen enkele dagen Ousmane Dembélé te presenteren als nieuwe aankoop. Volgens RMC Sport is de aanvaller van Barcelona hard op weg naar Parijs.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Vertrek Dembélé bij Barcelona

Dembélé doorliep de jeugdopleiding van Rennes en kwam in 2015 in het eerste team terecht. Bij de Franse club deed hij het dermate goed dat Borussia Dortmund hem na een seizoen al oppikte. De pijlsnelle buitenspeler ontwikkelde zich in Duitsland verder en werd een van de belangrijkste spelers binnen het team.

Barcelona raakte daarom overtuigd en bood hem een contract aan. De Spanjaarden legden 135 miljoen euro neer om zijn handtekening te bemachtigen en hoopten dat hij op termijn de opvolger kon worden van Lionel Messi. Niets was echter minder waar, want zijn prestaties vielen jarenlang tegen.

Mede door slepende blessures kwam hij niet verder dan 185 officiële wedstrijden in het eerste team, waarbij hij goed was voor 40 doelpunten en 43 assists. Zijn huidige contract loopt nog tot de zomer van 2024 door en in principe is Barcelona niet van plan om de aanvaller eerder te laten vertrekken.

Koopje voor Paris Saint-Germain

Dembélé heeft echter een ontsnappingsclausule in zijn contract staan. Tot en met 31 juli hebben clubs de mogelijkheid om hem voor 50 miljoen euro op te halen. Vanaf de eerste dag van augustus stijgt dit bedrag naar het dubbele. Naar verluidt zitten Dembélé en Paris Saint-Germain dicht tegen een akkoord aan, waardoor een overstap dichtbij is.

Gaat Dembélé in Parijs slagen?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik verwacht het niet
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie