Preview: Weet Ten Hag de derby tegen Liverpool te winnen?

Foto: Preview: Weet Ten Hag de derby tegen Liverpool te winnen?

Manchester United heeft nog maar één kans op eremetaal dit seizoen. The Red Devils kunnen de FA Cup nog winnen, maar dan moet Liverpool in de kwartfinale worden verslagen. The Northwest Derby is de grootste derby van de Engelse voetbalvelden. Welke club zet een volgende stap naar glorie in het Engelse bekervoetbal? In deze voorbeschouwing staat belangrijke informatie en vind je tips om te wedden op deze ontmoeting.

Manchester United: teaminfo en vorm

De laatste weken gaat het goed bij Manchester United. Van de laatste elf wedstrijden werden er acht gewonnen. Door deze duels winnend af te sluiten is de club een aantal plaatsen gestegen in de Premier League. In het begin van 2024 stonden The Red Devils nog op de achtste plaats. Ondertussen is United naar de zesde plek geklommen. Dit is natuurlijk niet de positie waar een club met de allure van Manchester United hoort te staan. Voor komend seizoen zijn dit wel belangrijke weken.

Door de nieuwe opzet van de Champions League maakt de nummer vijf van de Premier League ook kans op een ticket voor het miljoenenbal. De achterstand op de nummer vijf is momenteel zes punten, waardoor het team van Erik ten Hag nog veel heeft om voor te spelen.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd werd er met 2-0 gewonnen door United. Ten Hag heeft last van veel geblesseerde spelers dit seizoen. Op het moment dat iedereen fit is lijkt United bij de betere clubs van England te horen, maar zonder een aantal sterkhouders zakt het niveau enorm. Luke Shaw, Lisandro Martínez, Tyrell Malacia, Aaron Wan-Bissaka en Mason Mount zijn er tegen Liverpool niet bij door blessureleed. Rasmus Højlund, die met 13 doelpunten belangrijk is voor dit United, is ook nog een vraagteken voor dit duel.

Aangezien Manchester United snel uit de Champions League en EFL Cup lag is de FA Cup de enige overgebleven optie tot een prijs voor de club. Met Liverpool treft de ploeg een van de favorieten voor dit toernooi. Voorafgaand aan deze kwartfinale had United geen lastige loting. Zo werd er gewonnen van Wigan Athletic (2-0), Newport County (2-4) en Nottingham Forest (0-1).

Meer dan 3.5 schoten afgevuurd op doel door Manchester United

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Liverpool: teaminfo en vorm

Jürgen Klopp is bezig aan zijn laatste maanden als trainer van Liverpool. De oefenmeester kan zijn carrière bij Liverpool op een legendarische manier afsluiten. The Reds wonnen eerder dit seizoen de EFL Cup. Daarnaast maken de spelers volop kans om ook nog de FA Cup, Premier League en Europa League te winnen. Als alles loopt zoals Klopp in zijn hoofd heeft, sluit hij zijn periode in Engeland af met vier prijzen in één seizoen.

In de Europa League werd er over twee duels met 11-2 gewonnen van Sparta Praag. Er werd op donderdagavond met 6-1 gewonnen door de club. Na veertien minuten stond Liverpool al met 4-0 voor. Mohamed Salah was met 1 doelpunt en 3 assists de man van de wedstrijd. De Egyptenaar lag er de laatste weken uit, maar is precies op tijd fit geworden om Liverpool te helpen in de laatste maanden van het seizoen.

Na 28 speelrondes kan alles nog gebeuren in de Premier League. Koploper Arsenal heeft, net als Liverpool, 64 punten en Manchester City volgt met 63 punten. Deze driestrijd is nog lang niet beslist en in de laatste speelrondes van de Premier League lijkt het pas duidelijk te gaan worden wie zich tot kampioen kroont.

Vergeleken met Manchester United had Liverpool een lastigere route naar de kwartfinale van de FA Cup. In de derde ronde werd Arsenal geloot, maar er werd met 0-2 gewonnen. Daarna werden Norwich (5-2) en Southampton (3-0) verslagen.

Mohamed Salah scoort

Onderling resultaat

In de Premier League namen de twee het al tegen elkaar op dit seizoen. Deze wedstrijd eindigde wonder boven wonder in een doelpuntloos gelijkspel. Ten Hag won in officiele ontmoetingen pas één keer van Klopp met Manchester United. Hij verloor ook al eens met 7-0 van Liverpool. De laatste keer dat de twee clubs elkaar tegenkwamen in de FA Cup won United met 3-2. Over het algemeen kan worden gezegd dat Liverpool de laatste jaren sterker is, maar United kan nooit afgeschreven worden.

Wedtip Manchester United – Liverpool

Ondanks dat Liverpool moet afreizen naar Old Trafford is de club wel de favoriet voor dit duel. Het team van Klopp presteert dit seizoen geweldig en lijkt soms bijna onverslaanbaar te zijn. Manchester United heeft zich goed voor kunnen bereiden op deze wedstrijd. Die extra tijd lijkt Liverpool echter niet te deren. Tip: wedden op ‘Liverpool wint’. Deze weddenschap heeft een quote van 1.77 bij Unibet.

Liverpool wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie