Preview: Oudjaarsdag levert stadsderby van Barcelona op

Foto: Preview: Oudjaarsdag levert stadsderby van Barcelona op

Na onder meer Engeland ontwaakt ook Spanje uit de WK-winterslaap. Op Oudjaarsdag mag FC Barcelona de competitie hervatten tegen stadsgenoot Espanyol. De thuisploeg wil de eerste plek behouden en de bezoekers strijden tegen degradatie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd FC Barcelona – Espanyol.

FC Barcelona: teaminfo en vorm

Nu de Primera División weer gaat beginnen, zullen veel fans van FC Barcelona nog maar eens een keer met trots naar de stand kijken. Want bovenaan de ranglijst vinden ze hun club terug met twee punten voorsprong op aartsrivaal Real Madrid. Geen enkele club scoorde vaker en het aantal tegendoelpunten is ook laag, erg laag zelfs: vijf in veertien wedstrijden. Genoeg om trots op te zijn dus.

De uitschakeling in de Champions League doet nog steeds pijn, maar in de competitie weten de Catalanen een hele mooie reeks wedstrijden neer te zetten. Achtereenvolgens werd namelijk van Villarreal (3-0), Athletic Bilbao (4-0), Valencia (0-1) en Almería (2-0) gewonnen zonder een tegengoal te hoeven slikken. In de laatste wedstrijd ging het lastig. Na een achterstand tegen Osasuna en een rode kaart voor Robert Lewandowski werd alsnog met 1-2 gewonnen.

Zonder de geschorste Lewandowski zou het best kunnen dat Memphis Depay in de aanval mag starten, al kan het ook Ferran Torres worden. Ook Ronald Araújo, Sergi Roberto en Franck Kessié zijn er niet bij, in hun geval vanwege blessures. Hierdoor zal Andreas Christensen nog steeds centraal achterin spelen en is Héctor Bellerín de rechtsback.

FC Barcelona wint zonder tegengoal

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Espanyol: teaminfo en vorm

De veertiende plek van het vorige seizoen was een goede prestatie voor Espanyol, zeker gezien het feit dat de club het jaar ervoor nog een niveautje lager had gespeeld. Maar nu is het natuurlijk wel zaak die veertiende plek als absoluut startpunt te zien. Het mag net zo goed gaan maar het liefst nog een stuk beter. Dan is de tussenstand toch wat matig, met een zestiende plek na veertien wedstrijden.

Dit seizoen wist de tweede club van de stad Barcelona maar tweemaal te winnen, op bezoek bij Athletic Bilbao en thuis tegen Real Valladolid. In de laatste vijf competitiewedstrijden werd er niet gewonnen. Tussen nederlagen tegen Osasuna (1-0) en Villarreal (0-1) in werd er drie keer op een rij gelijkgespeeld. Tegen Elche (2-2), RCD Mallorca (1-1) en Atlético Madrid (1-1) werden telkens de punten gedeeld.

Ook de bezoekers hebben één geschorste speler, waarbij het hier gaat om aanvaller Dani Gómez. Daarnaast is Keidi Bare er sowieso niet bij door zijn blessure. De kans is groot dat ook verdedigers Adrià Pedrosa en Rubén Sánchez en middenvelder Gori Gracia niet beschikbaar zijn door hun lichtere blessures.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip FC Barcelona – Espanyol

Zoals het vaak gaat bij een wedstrijd tussen de koploper en een degradatiekandidaat, kun je ook hier wel simpel invullen wie de favoriet is. FC Barcelona verkeert in een goede vorm en zal die weer willen oppakken na het WK. Daarvoor lijkt Espanyol een mooie tegenstander. Tip: wedden op ‘FC Barcelona wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.66 bij Bet365.

FC Barcelona wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

7+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
43+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
56+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
255+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
52+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
88+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
215+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
81+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
756+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
162+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
348+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
749+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
198+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
337+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie