Preview: Nederland wil tegen Ecuador perfecte score houden

Foto: Preview: Nederland wil tegen Ecuador perfecte score houden

Dit kan nu al een ongelooflijk beslissende wedstrijd worden. Wanneer Nederland na Senegal ook Ecuador weet te verslaan, is het ticket voor de achtste finales zo goed als binnen. Maar de Zuid-Amerikanen loeren ook op hun tweede overwinning. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Nederland – Ecuador.

Netherlands
Ecuador
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 16:55.

Nederland: teaminfo en vorm

Eindelijk kon het toernooi dan beginnen. Louis van Gaal gaf beetje bij beetje meer prijs van zijn plannen voor de opstelling. Eerst werd duidelijk dat Vincent Janssen ging spelen, daarna noemde hij de naam van Cody Gakpo. Matthijs de Ligt zou rechts centraal achterin gaan starten. Alleen de keeper was nog niet bekend. Tot het moment waarop Andries Noppert werd aangekondigd als eerste doelman.

De Heerenveen-keeper hield vervolgens ook netjes zijn doel schoon en zag Gakpo en invaller Davy Klaassen zorgen voor een 0-2-overwinning. Was het heel groots? Wellicht niet. Maar een zege op de regerend kampioen van Afrika is altijd een mooi resultaat. Met Ecuador staat er nu een heel ander type tegenstander tegenover Oranje en het is kijken hoe Van Gaal zijn team nu gaat opstellen.

Noppert zal zich ook deze wedstrijd waarschijnlijk mogen opmaken voor een plek onder de lat. Er is weinig reden daar iets aan te wijzigen. De Ligt speelde zwak en verliest zijn plek mogelijk aan Jurriën Timber. Ondertussen zullen meerdere bankzitters hopen op een basisplaats, terwijl het vooral de vraag is of Memphis Depay fit genoeg is om al vanaf de aftrap te beginnen. Anders kan Janssen weer starten.

Nederland houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ecuador: teaminfo en vorm

Ecuador was dan weer het eerste land dat dit toernooi mocht juichen. De Zuid-Amerikanen hadden uiteindelijk weinig te duchten van Qatar en na negentig minuten stond er een simpele 0-2 op het scorebord, door twee doelpunten van Enner Valencia. Met nog een afgekeurde goal en het feit dat doelman Hernán Galíndez geen enkel schot op doel kreeg te verwerken, is er genoeg reden voor vertrouwen.

Het lukte Galíndez en zijn centrumverdedigers Piero Hincapié en Félix Torres dus simpel om de nul te houden. Dit is eigenlijk helemaal geen opvallend gegeven, want Ecuador krijgt historisch gezien weinig goals tegen. Het land speelde tot nu toe elf WK-duels, met daarin even zo veel tegendoelpunten. Alleen tegen Duitsland in 2006 kreeg het minimaal drie tegengoals in een enkele wedstrijd.

Er is voor bondscoach Gustavo Alfaro weinig reden om veel te gaan veranderen. De pijlen zullen vooral gericht worden op de ontmoeting met Senegal van komende dinsdag, maar de ploeg nu al flink omgooien zal niet zo verstandig zijn. Het is alleen de vraag of Valencia fit genoeg is. Anders zou Jeremy Sarmiento in de rug van Michael Estrada kunnen gaan spelen. Carlos Gruezo hoopt ook op een basisplaats.

Minder dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Nederland – Ecuador

Ecuador is een geslepen ploeg, eentje die er een kunst van maakt het doel dicht te timmeren. Ook tegen Oranje zal dit het uitgangspunt zijn, want een 0-0 is voor Ecuador een prima resultaat. Het is voor de Nederlandse aanvallers vooral het doel om creatief genoeg te zijn om hierdoor te komen. Daarvoor hebben die spelers de kwaliteiten. Tip: wedden op ‘Nederland wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.83 bij Holland Casino.

Nederland wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

7+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie