Preview: Blijft PSV ongeslagen in de Eredivisie?

Foto: Preview: Blijft PSV ongeslagen in de Eredivisie?

Er zijn nog tien speelrondes te gaan in de Eredivisie. Koploper PSV heeft momenteel een voorsprong van tien punten, die eigenlijk niet meer uit handen mag worden gegeven. In Deventer kan PSV tegen Go Ahead Eagles de volgende stap naar de titel zetten. In deze voorbeschouwing staat belangrijke informatie en vind je tips om te wedden op deze ontmoeting.

Go Ahead Eagles: teaminfo en vorm

De afgelopen twee seizoenen eindigde Go Ahead Eagles in het rechterrijtje van de Eredivisie. Dit seizoen overtreft de club alle verwachtingen. De club uit Deventer staat op de zesde plaats in de Nederlandse competitie. Recordkampioen Ajax heeft slechts twee punten meer. Het team van René Hake heeft deze prestatie te danken aan de uitslagen van de afgelopen periode. In 2024 werd er in de Eredivisie alleen verloren van Ajax en FC Twente. In de overige duels werden er telkens punten gepakt.

Het succes bij Go Ahead is niet op het conto te schrijven van één speler. Willum Thor Willumsson en Victor Kaj Edvardsen delen de topscorerstitel van het team met 6 treffers. Dit is niet direct een getal dat echt tot de verbeelding spreekt. De doelpunten worden evenredig over de gehele selectie van Go Ahead uitgesmeerd.

Bij de assists is dat ook het geval. Philippe Rommens en Bobby Adekanye zijn de twee gevaarlijkste aangevers binnen de selectie met 4 assists. Het doelsaldo van Go Ahead is het ook helemaal niet zo speciaal. Het succes van de club is te danken aan de uitstekende verdediging. Alleen PSV, Feyenoord, FC Twente en AZ kregen minder doelpunten tegen dan Go Ahead Eagles.

In de vorige speelronde werd er met 1-0 van RKC Waalwijk gewonnen. Jakob Breum was de doelpuntenmaker, maar de overwinning had Go Ahead echt te danken aan doelman Jeffrey de Lange. De keeper pakte elke bal en hiep zijn club daarmee aan de zege.

Minder dan 3.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV: teaminfo en vorm

Bij PSV mag het dit seizoen niet meer mis gaan. In de komende tien speelrondes zijn er nog genoeg punten te pakken. Mathematisch gezien kan de gehele top zeven van de Eredivisie nog kampioen worden, al is dat natuurlijk niet heel realistisch. PSV doet het geweldig en heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren in de Eredivisie. De voorsprong op Feyenoord is nog altijd tien punten. PSV heeft daardoor de ruimte om punten te verspelen en alsnog nog kampioen van Nederland te worden.

Om de concurrentie niet gemotiveerd te maken is het voor PSV echter zaak om te blijven winnen. De club speelt al op vrijdag tegen Go Ahead. Met het oog op de wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League is dit niet ongunstig voor de Eindhovenaren. Peter Bosz kan zijn beste elf spelers opstellen tegen de Deventenaren zonder dat hij zich echt zorgen hoeft te maken om de fitheid van zijn selectie. De club speelt namelijk op woensdag 13 maart pas weer in de Champions League.

Afgelopen weekend nam PSV het op tegen Feyenoord. Deze enerverende wedstrijd eindigde in 2-2. Malik Tillman en Guus Til waren de doelpuntenmakers voor PSV. Aanvoerder Luuk de Jong was belangrijk met twee assists. Dankzij deze twee assists is De Jong nu samen met ploeggenoot Joey Veerman de beste aangever van de Eredivisie. De aanvaller heeft al 11 assists gegeven en heeft ook al 22 keer gescoord. In 24 Eredivisiewedstrijden is De Jong dus direct betrokken bij 33 doelpunten.

Luuk de Jong scoort

Vorige ontmoetingen

Eerder dit seizoen wist PSV met 3-0 te winnen van Go Ahead Eagles. Luuk de Jong scoorde tweemaal in deze wedstrijd. De Eagles kwamen in de afgelopen veertig jaar niet altijd uit in de Eredivisie en namen het daardoor niet jaarlijks op tegen de Eindhovenaren. De laatste overwinning van de club uit Deventer tegen PSV dateert van 1983, toen er thuis met 2-1 werd gewonnen.

Wedtip Go Ahead Eagles – PSV

PSV is logischerwijs de favoriet voor dit duel. De verwachting is dat de Eindhovenaren dit duel wel zullen winnen. Kijkend naar de resultaten van de rest van het seizoen zou dit niet meer dan logisch zijn. PSV is aardig op schot dit seizoen en krijgt weinig doelpunten tegen. Tip: wedden op ‘Beide teams scoren: Nee’. Hierop inzetten levert je een quote van 2.08 op bij Unibet.

Beide teams scoren: Nee

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie