Preview: Weten Ajax en Feyenoord dit weekend te winnen?

Foto: Preview: Weten Ajax en Feyenoord dit weekend te winnen?

Ajax en Feyenoord nemen het zondag op tegen clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie. Weten de twee ploegen te winnen of gaan ze onderuit? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Ajax – Fortuna Sittard en Feyenoord – Heracles Almelo.

Ajax – Fortuna Sittard

Na een slechte periode in Amsterdam heeft Ajax de smaak weer een beetje te pakken. John van ’t Schip is van de traditionele 4-3-3 opstelling afgestapt en behaalt nu defensieve successen met een 3-4-2-1.

Tegen AZ (2-0 nederlaag) kwam deze tactische omzetting niet goed uit de verf. In het duel tegen FC Utrecht hielden de Amsterdammers voor het eerst in maanden de nul en werd er met 2-0 gewonnen. Op donderdagavond werd er verrassend genoeg niet verloren van het sterke Aston Villa. De verwachting was dat de Engelsen een stuk sterker zouden zijn. Ajax hield knap stand en had eigenlijk moeten winnen. Het spel tegen Villa zal voor vertrouwen zorgen bij de Amsterdamse spelers.

Bij het Fortuna Sittard van Danny Buijs gaat het redelijk goed dit seizoen. De Limburgse club staat elfde in de Eredivisie. Met een voorsprong van twaalf punten op de nummer zestien van de competitie lijkt Fortuna al zeker te zijn van lijfsbehoud dit seizoen.

Afgelopen speelronde werd er door het team van Buijs met 5-2 gewonnen van Excelsior. Alen Halilović is het creatieve brein van Fortuna, maar de Kroaat begon op de bank tegen Excelsior. Kaj Sierhuis liet tegen de Rotterdammers zien dat het team ook zonder Halilović kan presteren. In de eerste 34 minuten was hij goed voor 3 doelpunten en 1 assist.

Wedtip Ajax – Fortuna Sittard

Sinds Ajax met vijf verdedigers speelt zijn de defensieve cijfers beter geworden. In de afgelopen twee wedstrijden hield de club de nul. Daarom de tip: inzetten op ‘Minder dan 0.5 doelpunten door Fortuna Sittard’. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.33 bij Unibet.

Minder dan 0.5 doelpunten door Fortuna Sittard

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – Heracles Almelo

Met nog tien speelrondes te gaan heeft Feyenoord een achterstand van tien punten op PSV. De Rotterdammers zullen alle wedstrijden in de Eredivisie moeten winnen, mocht de club nog kans willen maken op een nieuwe titel.
Feyenoord moet echter ook nog achterom kijken. FC Twente staat slechts zes punten achter de Rotterdammers en het verschil tussen een tweede en derde plaats aan het einde van het seizoen is enorm. Door de uitstekende prestaties van de Nederlandse teams in de afgelopen Europese seizoenen is de nummer twee van de Eredivisie, net als de kampioen, zeker van een plek in de groepsfase van de Champions League. De nummer drie plaatst zich voor de voorrondes.

Er is Feyenoord dus veel aan gelegen om de tweede plek vast te houden. Een misstap tegen Heracles kan het team van Arne Slot zich niet permitteren. Afgelopen speelronde nam Feyenoord het op tegen koploper PSV (2-2). Bij Feyenoord zullen ze blij zijn dat Santiago Giménez eindelijk weer eens wist te scoren. De 22-jarige Mexicaan begon geweldig aan het seizoen, maar de vorm was de laatste weken wat minder. In 2024 speelde Santi elf wedstrijden voor Feyenoord en tijdens die duels heeft hij slechts 3 doelpunten gemaakt.

Heracles behoort tot de degradatiekandidaten uit de Eredivisie. De club uit Almelo staat veertiende in de Nederlandse competitie en heeft pas 23 punten. De voorsprong op devnummer zeventien is zeven punten, terwijl de club vijf punten voor staat op nummer zestien RKC Waalwijk.

Mathematisch gezien kan elke club in de competitie nog dertig punten pakken dit seizoen. Heracles moet hier zeker nog vijftien punten van pakken voordat het team van trainer Erwin van de Looi zeker is van handhaving. De vorm van Heracles is niet goed. In de laatste zeven wedstrijden werden er in totaal vijf punten gepakt.

Wedtip Feyenoord – Heracles Almelo

De Rotterdammers zijn natuurlijk de favoriet voor het duel tegen Heracles. Feyenoord wil de druk op PSV hoog houden en moet dus winnen. De spelers zullen vol in de aanval gaan tegen Heracles. Tip: wedden op ‘Meer dan 2.5 schoten op doel van Santiago Giménez’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.25 bij Unibet.

Meer dan 2.5 schoten op doel van Santiago Giménez

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie