Politiechef Rome heeft duidelijke boodschap voor Feyenoord-supporters

Foto: Politiechef Rome heeft duidelijke boodschap voor Feyenoord-supporters

Feyenoord moet donderdag een 1-0 voorsprong zien te verdedigen tegen AS Roma. Dat moet het doen zonder uitsupporters, al verwacht de Romeinse politie dat er nog flink wat Feyenoord-aanhangers in Rome zullen zijn. Politiechef Giuseppe Rubino doet in ieder geval een dringende oproep aan de aanwezige Feyenoord-supporters.

Politie Rome treedt streng op

De maatregelen die de politie van Rome heeft genomen zijn nog zwaarder dan die tijdens de derby tussen AS Roma en Lazio. Ongeveer duizend agenten houden toezicht op de pleinen van Rome. Het Algemeen Dagblad stelt dat Rubino geen herhaling verwacht van de wanordelijkheden die acht jaar geleden plaatsvonden. De politiechef spreekt dan ook nog niet van een beladen sfeer. “Wel zitten er 40 man in Napels, die houden we goed in de gaten, en vanmorgen kwam er een groep van 15 personen aan op het vliegveld”, aldus de politiechef.”

Rubino geeft aan dat Nederlanders welkom zijn in de stad, maar stelt ook hard in te grijpen als het minder gezellig wordt. “Wie hierheen komt met de intentie om de openbare orde te verstoren, kan een ferm antwoord van de Romeinse politie verwachten. We zijn ervoor om de openbare orde te handhaven en zijn er dus ook voor de veiligheid van de Feyenoord-supporters in de stad.”

Feyenoord-supporters niet welkom in de stad

De politiechef wil benadrukken dat Feyenoord-supporters er niet verstandig aan doen om naar het stadion te gaan. “Wie toch probeert om binnen te komen met een illegaal kaartje zal eruit gepikt worden en die riskeert een sanctie.”

Is het goed uit uitsupporters worden geweerd?

  • Ja, dat is beter voor de veiligheid
  • Nee, een belachelijk besluit
407+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie