“Philippe Sandler zou voor Ajax direct een meerwaarde zijn”

Foto: “Philippe Sandler zou voor Ajax direct een meerwaarde zijn”

Bij Ajax is het regelmatig gatenkaas achterin. De ploeg kreeg dit Eredivisieseizoen al 35 tegengoals. Ter vergelijking: PSV heeft slechts acht tegendoelpunten. Volgens Heracles Almelo-speler Jordy Bruijn kan Philippe Sandler (NEC) alle problemen achterin verhelpen bij Ajax.

Jordy Bruijn tipt Ajax: “Gaan vanaf minuut één beter voetballen met hem”

Bruijn keerde onlangs in terug in Nederland, nadat hij een transfer van NEC naar Libanon maakte. Het afgelopen half jaar speelde hij voor Safa SC, inmiddels zit hij bij Heracles Almelo. Met die ploeg speelt hij dit weekeinde tegen zijn oude ploeg NEC. Wie daar de beste spelers is? Philippe Sandler, aldus Bruijn. “Hij is by far de belangrijkste speler van dit NEC. Philippe is echt van een ander niveau. Heel goed. In het begin van het seizoen was hij er een paar wedstrijden niet en liep het meteen een stuk minder”, zegt Bruijn in gesprek met Voetbal International.

“Hij moet vooral fit blijven. De afgelopen weken is dat gelukt en dan zie je hoe goed hij is. Ik weet zeker dat hij een hoger niveau aankan. Als je ziet hoe sterk en snel hij is en hoe goed hij als verdediger kan dribbelen, dan is hij bijvoorbeeld voor Ajax direct een meerwaarde”, verzekert Bruijn. “Ik weet zeker dat Ajax met hem erbij vanaf minuut één beter gaat voetballen. En ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik denk dat Philippe echt nog het Nederlands elftal kan halen als hij fit blijft en laat zien wat hij nu doet. Als hij het komende half jaar blijft presteren, hoop ik dat hij een mooie stap kan maken.”

Terug bij Ajax?

Sandler speelde in de jeugd bij Ajax, maar brak er niet door. Dat lukte hem wel bij PEC Zwolle. Daar verdiende hij een transfer naar Manchester City, waar hij vanwege blessures niet veel zou spelen. Het bleef bij twee bekerpotjes. Via huurperiodes bij Anderlecht en Troyes belandde hij eind januari 2022 bij Feyenoord.

Bij die club deed hij ook maar twee keer mee en dus vertrok hij in de zomer weer. NEC pikte hem transfervrij op en daar werd hij ondanks wat blessures een vaste kracht. Met Sandler in de basis verloren de Nijmegenaren alleen van Vitesse (1-3) en Ajax (1-2) dit seizoen.

Is Philippe Sandler iets voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
457+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie