‘Peter Bosz zet mes in PSV-selectie’

Foto: ‘Peter Bosz zet mes in PSV-selectie’

Peter Bosz gaat vrijwel zeker aan de slag als hoofdtrainer van PSV. Wim Kieft heeft de indruk dat de oefenmeester deze zomer meteen rigoureus gaat ingrijpen in Eindhoven.

Kieft verwacht grote maatregelen in Eindhoven

In zijn wekelijkse column voor De Telegraaf schrijft Kieft: “Het valt goed voor te stellen dat PSV en Peter Bosz niet zomaar eventjes met elkaar tot een akkoord komen en dat beide partijen nogal wat vragen voor elkaar hebben. Dat PSV hem benadert is begrijpelijk, want Bosz is een gerenommeerde trainer, maar wel eentje zonder erelijst. Terwijl PSV zo graag kampioen wil worden.”

De oud-international van Oranje legt uit: “Voor Bosz zal het de vraag zijn wat hij te besteden heeft en hoe hij zijn selectie kan en mag vormgeven. Ze kunnen het in Eindhoven niet breed laten hangen, getuige de verkoop van twee van de beste spelers, Cody Gakpo en Noni Madueke in de vorige winterstop vanuit financieel oogpunt. Zoiets wil Bosz niet meemaken en daar zal hij garanties voor willen krijgen.”

Selectie op de schop

Kieft weet dat Bosz het mes gaat zetten in de PSV-selectie. De voetbalanalist legt uit: “De hele verdediging moet op de schop minus de linksachter Patrick van Aanholt. Daar kan je wel mee verder. Op het middenveld opteert Ibrahim Sangaré voor een transfer en met de Mexicaan Guti is iedereen inmiddels wel klaar. Blijft Joey Veerman als enige over met wie je door kunt als middenvelder.”

In de aanval heb je een blessuregevoelige 31-jarige spits, Luuk de Jong, en Johan Bakayoko, een jonge speler die nog lang niet op niveau is, niet bepalend en veel moet leren. Xavi Simons is de parel die je als PSV zijnde graag wilt houden, maar is tegelijkertijd internationaal de meest gewilde PSV’er na zijn doorbraak afgelopen seizoen. Mag Bosz de inkomsten uit de verkoop voor Nederlands topscorer Simons herinvesteren?”, aldus Kieft.

Wint Oranje van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
4583+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie