Pavlidis had zijn voetbalcarrière bijna opgegeven

Foto: Pavlidis had zijn voetbalcarrière bijna opgegeven

Vangelis Pavlidis scoort er aardig op los bij AZ. De Griekse spits is bezig aan een mooi seizoen. Het had echter niet veel gescheeld of Pavlidis had helemaal niet meer gevoetbald. Na zijn periode in Duitsland had hij willen stoppen met de sport.

De atypische route naar de top van Pavlidis

In aanloop naar de ontmoeting tussen AZ en Ajax spreekt Het Algemeen Dagblad met de 25-jarige Griek. Pavlidis begon met sporten op advies van de dokter. Na zijn geboorte werd er namelijk scheefgroei geconstanteerd in zijn voeten en knieën. “Hij vertelde erbij dat er niet veel aan te doen was. Maar adviseerde vooral: ga veel sporten. Toen ben ik eerst gaan zwemmen. Maar daar vond ik niet zoveel aan. Later ben ik gaan voetballen. En dat greep me direct. Ik deed niets anders. Mijn knieën en voeten groeiden weer goed.”

Als jongetje was voetballen het enige waar Pavlidis aan dacht. In de opleiding van Thessaloniki moest hij echt knokken voor zijn plekje, hij behoorde namelijk niet tot de natuurtalenten van de opleiding. “Toen ik later op jonge leeftijd naar Bochum vertrok, was het wéér knokken. In Duitsland belandde ik op een gegeven moment op een dood spoor. Ik kon op proef bij een club, maar dat weigerde ik.”

De aanvaller had het gevoel dat een profcarrière er niet meer in zou zitten. “Ik belde mijn vader en zei dat ik het zou opgeven en terug naar Griekenland zou gaan. Maar hij zei me dat ik ervoor moest gaan. De stap naar Willem II was de allerlaatste kans eigenlijk. Als huurspeler. We draaiden een topseizoen, haalden de bekerfinale en de rest is geschiedenis.” Door zijn uitstekende prestaties in Tilburg is hij uiteindelijk bij AZ belandt en heeft hij er dit seizoen al 21 doelpunten inliggen.

Pavlidis wordt topscorer van de Eredivisie

  • Ja, dat gaat hem lukken
  • Nee, hij moet De Jong of Giménez voor zich dulden
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie