Pasveer velt keihard oordeel over Ajax-selectie

Foto: Pasveer velt keihard oordeel over Ajax-selectie

Remko Pasveer heeft zich in het Algemeen Dagblad kritisch uitgelaten over de huidige staat van Ajax. Volgens Pasveer is de ‘identiteit van Ajax kapotgegaan’ in de afgelopen twee jaren. Ook vindt de doelman dat veel spelers van de huidige selectie tekortkomen voor het niveau wat Ajax nastreeft en dat spelers te weinig toewijding tonen.

Geen duidelijkheid bij Ajax

“Gebrek aan visie en leiderschap zijn de belangrijkste redenen voor de neergang”, vertelt Pasveer in gesprek met de ochtendkrant. “Bij alle clubs waar ik eerder zat, was duidelijk wie op de bestuurlijk en technisch vlak de baas waren. Bij Heracles bijvoorbeeld Jan Smit en Nico-Jan Hoogma, bij PSV waren dat Toon Gerbrands en Marcel Brands. Maar bij Ajax was dat na het vertrek van Marc Overmars en Edwin van der Sar heel lang onduidelijk. Dat brengt onrust.”

Pasveer die zelf een aflopend contract heeft weet nog niet wat er staat te gebeuren. “Ik heb nog niets vernomen over mijn sportieve toekomst. Ik weet ook niet wie dat nu bepaalt. Onder Overmars zou ik al lang duidelijkheid hebben gehad. Maar Ajax heeft heel lang geen technisch directeur gehad, en vervolgens kwam er in de persoon van Sven Mislintat iemand die Ajax niet kende en verkeerde keuzes maakte.”

Slecht transferbeleid Ajax

De doelman stelt dat het transferbeleid van de Duitser totaal verkeerd heeft uitgepakt. “Veel nieuwelingen hebben niet het Champions League-niveau dat Ajax ambieert. En ze snappen de club niet. Ik kwam naar Amsterdam toen de club op een heel hoog niveau speelde en de halve finale van de Champions League op een haar na verloor. Ik ben geen Ajacied, maar ik heb me de waarden van de club proberen eigen te maken. Over hoe je voetbalt, hoe je traint, hoe je met elkaar omgaat en hoe je je manifesteert naar de buitenwereld. Die blauwdruk moet je eigenlijk doorgeven aan de nieuwe jongens die erbij komen. Maar als je alleen al in één transferzomer meer dan tien spelers krijgt die de club niet kennen, gaat je identiteit kapot.”

Daarnaast vindt Pasveer dat veel spelers te weinig investeren in hun eigen toekomst. “Twee jaar geleden was het ook na de training altijd druk in de gym. Spelers als Dusan Tadic, Davy Klaassen, Lisandro Martínez, Daley Blind, Antony of Sébastien Haller wilden altijd beter en sterker worden, ook in hun vrije tijd. Nu is het na de training rustiger in de gym. Iedereen wilde na de training ook graag iets extra’s doen met de bal. Er was liefde voor de bal. Dat mis ik nu wel eens. Ik merk nu dat men sneller naar binnen of naar huis gaat. Bij de huidige generatie spelers zie ik minder toewijding, en dat baart me zorgen.”

Moeten spelers meer in zichzelf investeren?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat moeten ze helemaal zelf weten
591+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie