Pasveer sprak met Bosz over terugkeer bij Ajax

Foto: Pasveer sprak met Bosz over terugkeer bij Ajax

Remko Pasveer heeft afgelopen zomer contact gehad met Peter Bosz over een terugkeer naar Ajax, zo vertelt hij in een interview met Het Parool. De hooftrainer koos echter voor de uitdaging bij PSV.

Contact Pasveer met Bosz

De Amsterdammers namen in januari 2023 afscheid van Alfred Schreuder en schoven John Heitinga naar voren als interim-trainer. Nadat voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat besloot om ook afscheid van hem te nemen, kwamen meerdere nieuwe trainers in beeld. Met Bosz sprak Ajax pas later, terwijl hij al in contact stond met de Eindhovenaren.

Pasveer werkte in het verleden met Bosz samen en peilde daarom bij de trainer hoe de zaak ervoor stond. “Ik heb contact gehad met Peter in de periode dat het speelde, maar ik wist dat hij ook met PSV sprak. Ik ken PSV ook en ik schatte in dat hij daar als familieman ook kon gedijen”, zo vertelt de doelverdediger over die periode.

Aanvallende spel past bij Ajax

Volgens de keeper was Bosz echter als geen ander in staat geweest om Ajax bij de hand te nemen. “Ik weet dat hij in staat is de juiste spelers te benaderen, dus dat PSV waarschijnlijk goed voor de dag zou komen. Daarmee wil ik geen kritiek leveren op het feit dat Ajax niet voor Bosz koos. Hij was ook bij Ajax een goede match geweest, denk ik.”

“Bosz wil winnen, denkt heel aanvallend en wil het publiek vermaken. Hij is bijvoorbeeld heel duidelijk met de manier van druk zetten. De buitenspeler die dat doet, mag nooit achterom kijken of zijn teamgenoten volgen, want dan is het moment al voorbij, vindt Bosz. Die buitenspeler moet druk zetten en er blind vanuit gaan dat zijn teamgenoten meedoen. Dat is heel duidelijk voor iedereen.”

Had Bosz Ajax wél kampioen gemaakt?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik denk het niet
491+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie