‘Overmars heeft nog een lange weg te gaan’

Foto: ‘Overmars heeft nog een lange weg te gaan’

Marc Overmars is na zijn hartinfarct weer aan het werk bij Antwerp FC. Volledig terug in zijn functie is hij nog (lang) niet, stelt De Telegraaf. Er is blijvende schade aan zijn hart geconstateerd, waardoor het nog even zal duren voordat Overmars weer helemaal up-and-running is.

Maandag begon Overmars weer met werken bij Antwerp FC. De directeur spelerszaken mag voorlopig nog niet zijn volledige werkzaamheden verrichten. Dat heeft te maken met de schade die zijn hart heeft opgelopen. “Dat klopt. Ik moet rustig aandoen en stapje voor stapje vooruit”, zei de directeur spelerszaken tegen De Telegraaf.

De krant sprak ook met cardioloog Luuk Ottenspoor over de gevolgen van de hartinfarct. Voorlopig valt daar nog weinig over te zeggen. “Nu is nog sprake van de acute fase, het hart heeft net een klap gehad. Waarschijnlijk – want dat is bij zeventig procent van de patiënten zo – zal de pompfunctie van het hart nog een aantal procent verbeteren. Dat komt in dat geval doordat een deel van de cellen herstelt en het hart gaat compenseren.”

Onduidelijkheid over de gevolgen

Welke gevolgen iemand ervaart, ligt aan de persoonlijke situatie. “Patiënten kunnen moe zijn, kortademig worden en vocht vasthouden. Bovendien kunnen hartritmestoornissen ontstaan, maar ook komt het voor dat patiënten nauwelijks tot geen klachten hebben. In algemene zin kan worden gezegd dat het belangrijk is om af te vallen, veel te bewegen en – als diegene dat deed – te stoppen met roken.”

De naam van Overmars zong de afgelopen maanden steeds luider rond in de Johan Cruijff ArenA. De directeur spelerszaken vertrok na grensoverschrijdend gedrag, maar de voorlopige opvolger (Gerry Hamstra, red.) kan de kunsten van Overmars nog niet herhalen.

Of een snelle terugkeer van Overmars realistisch was: dat lijkt het nu allerminst. De directeur spelerszaken zal zich eerst moeten richten op zijn eigen herstel en werk bij Antwerp voordat hij zich druk kan gaan maken over een mogelijke vervolgstap in zijn carrière.

NEC Nijmegen
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 april 2024 21:48.

Overmars ooit terug bij Ajax?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie