Oranje treft Frankrijk en Ierland richting EK 2024

Foto: Oranje treft Frankrijk en Ierland richting EK 2024

Het Nederlands elftal moet richting het EK van 2024 in Duitsland zien af te rekenen met Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar. Dit wees de loting zondagmiddag in Frankfurt uit.

Oranje was in de kwalificatiereeks naar het volgende Europees Kampioen ingeschaald als groepshoofd. Met Frankrijk trof het op papier het sterkste land uit pot 2. Ierland, Griekenland en Gibraltar maken Groep B compleet. Aan Ierland heeft Nederland weinig goede herinneringen als het gaat om kwalificatiecampagnes. Zo verloor het de beslissende wedstrijd van de Ieren richting het WK van 2002. Verder treft het Griekenland en klein duimpje Gibraltar.

Nederland moet bij de eerste twee zien te eindigen om rechtstreekse kwalificatie af te dwingen. Mocht dat niet lukken levert een derde plaats nog een plek in de play-offs op.

Koeman

Ronald Koeman zal de loting met bovengemiddelde interesse gevolgd hebben. De oud-bondscoach neemt na het WK in Qatar het stokje weer over van Louis van Gaal. Zo moet Koeman de ploeg naar de volgende eindronde in te loodsen. Dat deed hij al voor het EK in 2020, dat door de pandemie een jaar later plaatsvond. Toen maakte hij het toernooi zelf niet meer mee, na zijn move naar FC Barcelona.

Frank de Boer volgde Koeman destijds op. Na drie gewonnen groepsduels, ging het toen bij de laatste zestien mis tegen Tsjechië. Het was de laatste wedstrijden onder leiding van De Boer.

TIP: 1.62 als Oranje op het WK van Senegal wint!

? ????? ? it is!

These are the countries we will compete against to qualify for #EURO2024! ⚔️? pic.twitter.com/pPqVsWQqmO

— OnsOranje (@OnsOranje) October 9, 2022

Gaat Oranje zich kwalificeren?

  • Ja
  • Nee
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie