Oranje-speler ‘té breed geworden’: “Verliest snelheid”

Foto: Oranje-speler ‘té breed geworden’: “Verliest snelheid”

Het bezitten van fysieke kracht is in het voetbal natuurlijk een wapen, al helemaal voor verdedigers. Maar analist Hans Kraay jr. vreest dat Matthijs de Ligt er wellicht wat in door is geslagen.

De Ligt is in Italië duidelijk amper weg te slaan uit de sportschool, maar dat heeft ook zo zijn nadelen. “Ja, dat vroeg ik me af: zou je ook te veel krachttraining kunnen doen? Ik weet het niet. Ik vond hem heel erg op safe spelen vandaag. Hij kon een aanvaller of een middenvelder inspelen, maar hij gaf de bal dan toch weer terug aan Van Dijk. Maar goed, hij heeft een tijd niet gespeeld in het Nederlands elftal en het zal allemaal goedkomen”, stelt Kraay op ESPN.

Hij vervolgt: “Ik vond Van Dijk goed. Hij heeft echt een geweldige crossbal, zeg. Altijd vanuit links in het centrum crosst hij de bal met zijn rechterbeen op Bergwijn (rechtsbuiten, red.). Meestal is het zo dat een rechtsbenige verdediger rechts in het centrum staat en de bal naar de linkerkant crosst. Maar hij doet het altijd naar de rechterkant. Dat is heel apart, maar dat kan hij echt fantastisch.”

Verheugde Virgil

Van Dijk zelf reageerde verheugd bij de NOS: “Het is verdiend, we hebben bijna niks weggegeven. Voor mijn gevoel eigenlijk helemaal niks. We moesten een reactie laten zien na afgelopen zaterdag en dat hebben we gedaan. Natuurlijk kunnen er heel veel dingen beter, maar het resultaat was het belangrijkste. We gaan naar Qatar! Ik ben uitermate trots op deze ploeg. Het kan lastig zijn te spelen met het idee dat elke fout fataal kan zijn, maar we hebben het ook omarmd. We hebben echt karakter getoond. Het was niet makkelijk om snel te schakelen na de 2-2 in Montenegro, maar we hebben het geflikt.”

Wordt De Ligt dit seizoen nog Serie A-kampioen met Juventus? De odd is inmiddels 10.00!

De Ligt is TE breed

  • Eens
  • Oneens
689+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie