‘Oranje-ramp voor Justin Bijlow’

Foto: ‘Oranje-ramp voor Justin Bijlow’

Justin Bijlow is weer eens geblesseerd geraakt. De doelverdediger van Feyenoord heeft zijn pols gebroken en er lijkt altijd wat met hem aan de hand te zijn, op het gebied van kwetsuren. En dat zou hem zomaar eens de kop kunnen kosten bij het Nederlands elftal.

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “Het liefst wil de nieuwe bondscoach Ronald Koeman een vaste eerste keeper aanwijzen voor het Nederlands elftal. En dan is Justin Bijlow natuurlijk een logische optie, gezien zijn potentie, leeftijd en de vorm van de laatste tijd. Mede daarom is het voor de Feyenoorder zo zuur dat hij nu weer een week of zes moet toekijken met een polsbreuk. Oranje speelt op 24 en 27 maart de eerste interlands onder Koeman.”

Harm Zeinstra, die in het verleden in het doel van SC Cambuur en FC Emmen stond, reageert: “Hij was eindelijk een reeks wedstrijden fit, kwam in alle duels van Feyenoord in actie dit seizoen. Hij is mee geweest naar het WK. Dan is dit een vervelend moment, gezien de fase waarin Feyenoord zit. De club speelt om het kampioenschap, er komen Europese wedstrijden én interlands aan. Een superinteressante fase voor zijn ontwikkeling. Frans Hoek (ex-keeperstrainer Oranje, red.) zei het onlangs nog op tv: dat het misschien langzamerhand wel tijd wordt dat Bijlow een volgende stap zet. Dat hij een keer aan zijn plafond raakt in de eredivisie. Maar dan mist hij nu wel de meest interessante periode. Dat remt hem en dat is zonde.”

Flekken, Cillessen en Noppert

“Die interlandperiode komt snel”, voegt oud-Feyenoord-doelverdediger Joop Hiele daaraan toe. “Ik kan me niet voorstellen dat-ie die redt, al weet je nooit hoe een koe een haas vangt. Dan loopt hij er weer achteraan, terwijl er met de nieuwe bondscoach een nieuwe opening is. Als Justin fit was en had kunnen laten zien wat hij de laatste weken heeft laten zien, dan had hij een behoorlijke mogelijkheid gehad. We hebben meer goede opties, met Mark Flekken, Jasper Cillessen en Andries Noppert. Bijlow is de jongste, maar met zijn blessure wordt het wel een wat lastiger verhaal.”

Wint Feyenoord van NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wordt Bijlow de eerste Oranje-goalie?

  • Ja
  • Nee
447+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie