Opstelling Oranje: Van Gaal wijzigt op drie plekken

Foto: Opstelling Oranje: Van Gaal wijzigt op drie plekken

Vandaag om 17:00 uur Nederlandse tijd trapt Oranje voor het tweede groepsduel van dit WK af; na Senegal (0-2) is nu Ecuador de tegenstander. Bij een overwinning zijn bondscoach Louis van Gaal en co definitief zeker van het bereiken van de knock out-fase.

De opstelling is inmiddels bekend, met zoals verwacht meerdere wijzigingen. Allereerst moet Matthijs de Ligt weer plaatsmaken voor Jurriën Timber. De Ligt kreeg tegen Senegal verrassend de kans, maar maakte allesbehalve een zekere indruk. Verder begint niet Vincent Janssen maar Cody Gakpo in de voorhoede naast Steven Bergwijn; daardoor komt er een plek vrij voor Davy Klaassen op ‘tien’, Janssen zit op de bank. Tot slot neemt Teun Koopmeiners de plek van Steven Berghuis op het middenveld in. Memphis Depay begint nog op de bank en kan maximaal 45 minuten meespelen.

Ecuador

Bij Ecuador is Enner Valencia, goed voor beide goals in de 0-2 zege op Qatar tijdens speelronde 1, tijdig hersteld voor een basisplaats. Daar was nog even onzekerheid over, maar bondscoach Gustavo Alfaro kan opgelucht ademhalen en de 33-jarige spits van Fenerbahçe gewoon opstellen.

Van Gaal noemde Ecuador gisteren al ‘een lastige kluif’. “Ik denk dat Ecuador een tegenstander is, die nog meer georganiseerd is dan Senegal. Dat zij gewiekstere spelers hebben, dus eigenlijk slimmere spelers, dus dat maakt het wel moeilijker dan tegen Senegal.”

Netherlands
Ecuador
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 16:55.

Goede basiself zo?

  • Ja, ik zou het ook zo doen
  • Nee, ik zou het niet zo doen
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie