Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Feyenoord: niets te kiezen voor Van ‘t Schip

Foto: Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Feyenoord: niets te kiezen voor Van ‘t Schip

Ajax bereidt zich na het duel met Go Ahead Eagles achter de schermen voor op het treffen met Feyenoord. De Klassieker is altijd een bijzondere en dit seizoen helemaal: niet alleen heeft Ajax na de ruime thuisnederlaag wat goed te maken, ook kan het de punten goed gebruiken. John van ‘t Schip kan alleen niet beschikken over zijn sterkste basisteam.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Feyenoord: blessures Berghuis, Henderson, Akpom en Brobbey

Door blessureleed moet de hoofdtrainer het opnieuw stellen zonder enkele sterkhouders. Zo zitten Steven Berghuis en Jordan Henderson nog altijd in de lappenmand. Het is voor de hoofdtrainer een zware teleurstelling, aangezien beide spelers van grote waarde hadden kunnen zijn.

Tot aan de wedstrijddag zal het bovendien de vraag zijn of Brian Brobbey en Chuba Akpom op tijd fit zijn. Beide aanvallers moesten het duel met Go Ahead Eagles aan zich voorbij laten gaan, waarbij Van ‘t Schip de hoop uitsprak dat ze de topwedstrijd tegen Feyenoord wel zouden halen. Vooralsnog is die kans klein.

Brian Brobbey raakte geblesseerd tegen Sparta Rotterdam.

Van ‘t Schip kiest voor zelfde basisteam

Het lijkt er dan ook sterk op dat Van ‘t Schip weinig andere kanten op kan en ervoor kiest om bijna dezelfde elf basisspelers als tegen Go Ahead Eagles het veld op te sturen. Alleen de geblesseerde Diant Ramaj moet vervangen worden. Het zou verder betekenen dat Anton Gaaei en Kenneth Taylor de backs zijn en Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato centraal achterin staan.

Op het middenveld is er opnieuw ruimte voor Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk, Kristian Hlynsson en Mika Godts. Vooral de Belg maakte de voorbije weken een sterke indruk en kan voor gevaar zorgen aan Amsterdamse kant. In de voorhoede zal Steven Bergwijn weer de meest vooruitgeschoven voorhoedespeler zijn.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Feyenoord (5-4-1)

Rulli; Gaaei, Rensch, Kaplan, Hato, Taylor; Tahirovic, Mannsverk, Hlynsson, Godts; Bergwijn.

Heeft Ajax een serieuze kans tegen Feyenoord?

  • Ja, Ajax wint
  • Nee, Feyenoord wint
  • Het eindigt in een gelijkspel
1324+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie